Home / Luchtvaart / Alle crew Garuda is ingeënt

Alle crew Garuda is ingeënt

Alle crew Garuda is ingeënt

Garuda Indonesia heeft bekendgemaakt dat alle piloten en leden van het cabinepersoneel nu zijn ingeënt tegen corona.

“De vaccinatiecampagne is een uiting van onze toewijding om een gevoel van veiligheid en comfort te bieden aan de passagiers van de Garuda Indonesia Group,” zegt de CEO, Irfan Setiaputra (op de foto links), woensdag in een verklaring. “We waarderen ten zeerste de stappen die de Indonesische regering heeft genomen om prioriteit te geven aan vaccinaties voor werknemers in de luchtvaartindustrie.”

Het bedrijf blijft “prioriteit” geven aan “de consistente toepassing van gezondheidsprotocollen in alle operationele lijnen,” aldus de topman. Ondanks het feit dat de hele staf is gevaccineerd ondergaan piloten en cabinepersoneel nog steeds een test, voorafgaand aan hun vlucht en mogen ze alleen aan het werk als de uitslag negatief is.

Setiaputra: “Bovendien is de optimalisatie van het nationale vaccinatieprogramma één van de inspanningen om het vertrouwen van het publiek in het openbaar vervoer te bevorderen, met name de manier waarop het luchtvervoer verder wordt ontwikkeld.”

De internationale vluchtuitvoering van Garuda is nog steeds in ernstige mate ontregeld door de strenge reisrestricties. Zo waren er vóór de pandemie zes vluchten per week tussen Jakarta en Amsterdam. Dit is vorig jaar afgeschaald naar vijf, daarna drie en vervolgens twee. En sinds januari 2021 is er nog maar één wekelijkse vlucht.

Foto © Garuda Indonesia

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…