Home / Luchtvaart / Airbus schort productie op

Airbus schort productie op

Airbus schort productie op

Airbus legt de fabrieken in Frankrijk en Spanje de komende dagen stil als gevolg van de corona-restricties die door de twee regeringen zijn doorgevoerd. In beide landen moeten alle burgers de komende dagen zoveel mogelijk binnen blijven.

In eerste instantie gaan de productiefaciliteiten in Toulouse (Frankrijk), Sevilla (Spanje) en op andere plaatsen voor vier dagen dicht, maar Airbus sluit niet uit dat het langer zal duren. Behalve de logistieke problemen: personeel dat het werk niet kan bereiken, voelt Airbus ook de gevolgen van de niet eerder vertoonde ineenstorting van de luchtvaartmarkt. De fabrieken in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk van Airbus blijven vooralsnog wel open.

“Op deze manier krijgen we voldoende tijd op strenge maatregelen voor gezondheid en veiligheid doorvoeren, terwijl we de efficiëntie van de operatie onder de nieuwe omstandigheden verbeteren,” zegt Airbus in een verklaring.

Alle airlines voeren momenteel wereldwijd drastische bezuinigingen door als gevolg van de enorme vraaguitval, waaronder het afzeggen van de bestelling van nieuwe vliegtuigen of het doorschuiven daarvan. Op de iets langere termijn zullen de grote vliegtuigfabrikanten Airbus en Boeing dit ook gaan voelen.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…