Home / Luchtvaart / Airbus klaagt Skymark aan

Airbus klaagt Skymark aan

Airbus klaagt Skymark aan

Airbus gaat Skymark Airlines aanklagen bij het gerechtshof in Groot-Brittannië. Dit is de uitkomst van een half jaar durend dispuut over de afbestelling van zes A380’s door Skymark.

Skymark is de derde grootste luchtvaartmaatschappij van Japan en druk bezig om weer financieel gezond te worden.

Airbus naar verluidt willen dat Skymark een boete betaalt wegens het verbreken van het contract. Er zouden nog steeds gesprekken gaande zijn tussen de twee partijen om tot een oplossing te komen.

Skymark annuleerde de order ter waarde van 2 miljard dollar in juli van dit jaar, omdat zij niet genoeg geld bij elkaar kon krijgen voor de afbetalingen.

Airbus heeft niet veel geluk met de A380. Het kostte 25 miljard dollar om de superjumbo te ontwikkelen, maar de vliegtuigfabrikant speelt hooguit quitte. Dit jaar is er niet één bestelling geplaatst voor de A380.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…