Home / Luchtvaart / Airbus: Azië/Oceanië heeft meer dan tienduizend nieuwe vliegtuigen nodig

Airbus: Azië/Oceanië heeft meer dan tienduizend nieuwe vliegtuigen nodig

Airbus: Azië/Oceanië heeft meer dan tienduizend nieuwe vliegtuigen nodig

Luchtvaartmaatschappijen in de regio Azië/Oceanië hebben de komende twintig jaar behoefte aan grotere, milieu-efficiënte vliegtuigen. Dit stelt Airbus in haar meest recente Global Market Forecast.

In totaal zullen de Aziatische airlines 10.940 nieuwe toestellen nodig hebben in de periode 2013-2032, met een waarde van 1,8 biljoen dollar. Dit komt neer op een wereldmarktaandeel van 37 procent qua aantallen toestellen en van 42 procent qua waarde. In Azië/Oceanië zijn meer long-haul vliegtuigen nodig en die zijn duurder.

De vloot van passagierstoestellen zal volgens Airbus groeien van 4.960 nu naar 12.130 jets over twintig jaar, gebaseerd op een verkeersgroei van 5,8 procent per jaar en de noodzaak tot vervanging van 3.770 vliegtuigen.

De toenemende verstedelijking in het Verre Oosten betekent dat 25 van de 89 megasteden in 2032 in Azië/Oceanië zullen liggen. In deze periode zullen negentig steden meer dan 1 miljoen passagiers hebben. Het vliegverkeer zal zich steeds meer op deze metropolen concentreren, waardoor de behoefte aan grotere, efficiëntere vliegtuigen zal groeien, zeker gezien de infrastructurele beperkingen op luchthavens. Airbus denkt daarom dat de regio 4.130 widebody toestellen nodig zal hebben, 46 procent van de totale vraag wereldwijd.

Op de narrowbody markt wordt de vraag gestimuleerd door de groei van low-cost carriers. Airbus voorziet dat er 6.810 nieuwe middellange-afstandsvliegtuigen nodig zullen zijn, eenderde van de totale wereldwijde behoefte.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…