Home / Luchtvaart / Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

EasyJet heeft vandaag op de Farnborough Airshow haar eerste Airbus A321neo geïntroduceerd. Topman Johan Lundgren bevestigt aan boord tegen Zakenreis dat het toestel ook zal worden ingezet op vluchten van en naar Schiphol.

De A321neo heeft 235 stoelen, 49 meer dan de A320, tot nu toe het grootste type in de vloot van easyJet. De Britse prijsvechter heeft in totaal dertig A321neo’s besteld, specifiek met het oog om meer passagiers te kunnen vervoeren van en naar luchthavens waar de capaciteit een probleem is, zoals Schiphol. De komende twee jaar zullen ze in de vloot stromen.

Minder geluid
De A321neo is niet alleen groter dan haar voorgangers, door het nieuwe ontwerp en de motoren – neo staat voor: new engine option – is het toestel ook zuiniger in gebruik en produceert het minder geluid. Airbus claimt dat de A321 vijftig procent stiller is.

De eerste A321 van easyJet voerde vandaag een showvlucht uit met internationale media aan boord, vanaf Gatwick, waar de stationering is. De route voerde over het zuiden van Engeland om uiteindelijk te landen op Farnborough, waar momenteel de tweejaarlijkse airshow wordt gehouden.

Vrouwelijke piloten
EasyJet zette twee vrouwelijke piloten in op de vlucht (zie foto). De airline wil daar een signaal mee afgeven, onderstreepte CEO Lundgren. “In vrijwel alle beroepen is het aantal vrouwen de afgelopen decennia sterk gegroeid, behalve in de cockpit.”

Bij easyJet is vijf procent van de piloten nu vrouw. Lundgren wil dat de komende twee jaar opvoeren tot twaalf procent, ‘en uiteindelijk tot vijftig procent.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NS zet in op de flexreiziger

NS zet in op de flexreiziger

28/02/2020

NS wil de komende jaren inzetten op de ‘flexreiziger,’ die de vorm vervoer laat afhangen van het moment en de bestemming. Het spoorbedrijf heeft dit bekendgemaakt, samen met de jaarcijfers…

KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…