Home / Luchtvaart / Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

EasyJet heeft vandaag op de Farnborough Airshow haar eerste Airbus A321neo geïntroduceerd. Topman Johan Lundgren bevestigt aan boord tegen Zakenreis dat het toestel ook zal worden ingezet op vluchten van en naar Schiphol.

De A321neo heeft 235 stoelen, 49 meer dan de A320, tot nu toe het grootste type in de vloot van easyJet. De Britse prijsvechter heeft in totaal dertig A321neo’s besteld, specifiek met het oog om meer passagiers te kunnen vervoeren van en naar luchthavens waar de capaciteit een probleem is, zoals Schiphol. De komende twee jaar zullen ze in de vloot stromen.

Minder geluid
De A321neo is niet alleen groter dan haar voorgangers, door het nieuwe ontwerp en de motoren – neo staat voor: new engine option – is het toestel ook zuiniger in gebruik en produceert het minder geluid. Airbus claimt dat de A321 vijftig procent stiller is.

De eerste A321 van easyJet voerde vandaag een showvlucht uit met internationale media aan boord, vanaf Gatwick, waar de stationering is. De route voerde over het zuiden van Engeland om uiteindelijk te landen op Farnborough, waar momenteel de tweejaarlijkse airshow wordt gehouden.

Vrouwelijke piloten
EasyJet zette twee vrouwelijke piloten in op de vlucht (zie foto). De airline wil daar een signaal mee afgeven, onderstreepte CEO Lundgren. “In vrijwel alle beroepen is het aantal vrouwen de afgelopen decennia sterk gegroeid, behalve in de cockpit.”

Bij easyJet is vijf procent van de piloten nu vrouw. Lundgren wil dat de komende twee jaar opvoeren tot twaalf procent, ‘en uiteindelijk tot vijftig procent.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….