Home / Luchtvaart / Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

EasyJet heeft vandaag op de Farnborough Airshow haar eerste Airbus A321neo geïntroduceerd. Topman Johan Lundgren bevestigt aan boord tegen Zakenreis dat het toestel ook zal worden ingezet op vluchten van en naar Schiphol.

De A321neo heeft 235 stoelen, 49 meer dan de A320, tot nu toe het grootste type in de vloot van easyJet. De Britse prijsvechter heeft in totaal dertig A321neo’s besteld, specifiek met het oog om meer passagiers te kunnen vervoeren van en naar luchthavens waar de capaciteit een probleem is, zoals Schiphol. De komende twee jaar zullen ze in de vloot stromen.

Minder geluid
De A321neo is niet alleen groter dan haar voorgangers, door het nieuwe ontwerp en de motoren – neo staat voor: new engine option – is het toestel ook zuiniger in gebruik en produceert het minder geluid. Airbus claimt dat de A321 vijftig procent stiller is.

De eerste A321 van easyJet voerde vandaag een showvlucht uit met internationale media aan boord, vanaf Gatwick, waar de stationering is. De route voerde over het zuiden van Engeland om uiteindelijk te landen op Farnborough, waar momenteel de tweejaarlijkse airshow wordt gehouden.

Vrouwelijke piloten
EasyJet zette twee vrouwelijke piloten in op de vlucht (zie foto). De airline wil daar een signaal mee afgeven, onderstreepte CEO Lundgren. “In vrijwel alle beroepen is het aantal vrouwen de afgelopen decennia sterk gegroeid, behalve in de cockpit.”

Bij easyJet is vijf procent van de piloten nu vrouw. Lundgren wil dat de komende twee jaar opvoeren tot twaalf procent, ‘en uiteindelijk tot vijftig procent.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…