Home / Luchtvaart / Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar plasticvrij zijn.

Air France zegt dat het om 1.300 ton plastic per jaar gaat, omgerekend in aantallen zijn dat 210 miljoen plastic gebruiksvoorwerpen. De plastic bekers worden vervangen door papieren exemplaren, voor het bestek is er een alternatief op basis van biologisch afbreekbaar materiaal en de roerstaafjes zijn voortaan van hout. Alle voorwerpen worden na gebruik gerecycled. Plastic rietjes worden afgeschaft.

De ban op plastic vormt een onderdeel van het milieuvriendelijke beleid van Air France. De partner van KLM streeft drie doelen na: het reduceren & compenseren van de CO2-uitstoot, het reduceren & recyclen van afval en het terugbrengen van de geluidsoverlast door vliegtuigen.

Air France zegt dat de eigen uitstoot van CO2 sinds 2011 met twintig procent per passagier is afgenomen. Dit komt met name door de inzet van vliegtuigen die veel zuiniger met brandstof omgaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…