Home / Luchtvaart / Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar plasticvrij zijn.

Air France zegt dat het om 1.300 ton plastic per jaar gaat, omgerekend in aantallen zijn dat 210 miljoen plastic gebruiksvoorwerpen. De plastic bekers worden vervangen door papieren exemplaren, voor het bestek is er een alternatief op basis van biologisch afbreekbaar materiaal en de roerstaafjes zijn voortaan van hout. Alle voorwerpen worden na gebruik gerecycled. Plastic rietjes worden afgeschaft.

De ban op plastic vormt een onderdeel van het milieuvriendelijke beleid van Air France. De partner van KLM streeft drie doelen na: het reduceren & compenseren van de CO2-uitstoot, het reduceren & recyclen van afval en het terugbrengen van de geluidsoverlast door vliegtuigen.

Air France zegt dat de eigen uitstoot van CO2 sinds 2011 met twintig procent per passagier is afgenomen. Dit komt met name door de inzet van vliegtuigen die veel zuiniger met brandstof omgaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

20/11/2019

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de…

Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…