Home / Luchtvaart / Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar plasticvrij zijn.

Air France zegt dat het om 1.300 ton plastic per jaar gaat, omgerekend in aantallen zijn dat 210 miljoen plastic gebruiksvoorwerpen. De plastic bekers worden vervangen door papieren exemplaren, voor het bestek is er een alternatief op basis van biologisch afbreekbaar materiaal en de roerstaafjes zijn voortaan van hout. Alle voorwerpen worden na gebruik gerecycled. Plastic rietjes worden afgeschaft.

De ban op plastic vormt een onderdeel van het milieuvriendelijke beleid van Air France. De partner van KLM streeft drie doelen na: het reduceren & compenseren van de CO2-uitstoot, het reduceren & recyclen van afval en het terugbrengen van de geluidsoverlast door vliegtuigen.

Air France zegt dat de eigen uitstoot van CO2 sinds 2011 met twintig procent per passagier is afgenomen. Dit komt met name door de inzet van vliegtuigen die veel zuiniger met brandstof omgaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…

IATA pessimistisch over 2020

IATA pessimistisch over 2020

01/07/2020

IATA toonde zich woensdag in haar wekelijkse online persconferentie pessimistisch. Snel herstel van zakenreizen komt er niet door de angst voor besmetting van personeel, terwijl de recente groei van het…