Home / Luchtvaart / Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een directe verbinding heeft met het centraal gelegen Wuhan, waar elf miljoen mensen wonen.

Het coronavirus is sinds 1960 in verschillende varianten bekend en dook eind 2019 op in Wuhan, achthonderd kilometer ten westen van Shanghai. Het virus verspreidt zich van mens tot mens. Tot nu toe zijn zeventien mensen overleden. De Chinese autoriteiten hebben donderdag de luchthaven van Wuhan gesloten en alle openbaar vervoer stilgelegd in een poging een verdere uitbraak te voorkomen.

Op de burelen van Air France-KLM is men bezorgd over de situatie. Als het coronavirus zich verder over China en mogelijk het buitenland verspreid kunnen de gevolgen voor het vliegverkeer groot zijn.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…