Home / Luchtvaart / Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een directe verbinding heeft met het centraal gelegen Wuhan, waar elf miljoen mensen wonen.

Het coronavirus is sinds 1960 in verschillende varianten bekend en dook eind 2019 op in Wuhan, achthonderd kilometer ten westen van Shanghai. Het virus verspreidt zich van mens tot mens. Tot nu toe zijn zeventien mensen overleden. De Chinese autoriteiten hebben donderdag de luchthaven van Wuhan gesloten en alle openbaar vervoer stilgelegd in een poging een verdere uitbraak te voorkomen.

Op de burelen van Air France-KLM is men bezorgd over de situatie. Als het coronavirus zich verder over China en mogelijk het buitenland verspreid kunnen de gevolgen voor het vliegverkeer groot zijn.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…