Home / Luchtvaart / Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France opent in 2019 twee ‘nieuwe’ routes, naar Dallas, Texas en Quito, Ecuador. In het verleden vloog de partner-airline van KLM ook al op beide steden.

De verbinding vanaf Parijs Charles de Gaulle naar Dallas Fort Worth begint op 31 maart 2019, met de ingang van de zomerdienstregeling, met drie, later vijf wekelijkse vluchten. Air France zet een Airbus A330 in op de route.

De Franse airline vloog voor het laatst in 2002 op Dallas. KLM heeft de afgelopen jaren enkele malen de verbinding naar de Texaanse stad gevlogen, maar trok zich ook telkens weer terug wegens tegenvallende opbrengsten. Momenteel vliegt KLM niet zelf op Dallas en ook de Amerikaanse partner Delta Air Lines heeft geen directe route tussen Amsterdam en Dallas. KLM-passagiers voor Dallas moeten op een van de hubs van Delta in de Verenigde Staten overstappen.

Ecuador
Air France vloog voor het laatst in 1998 op Quito en zal de route naar de Ecuadoriaanse hoofdstad op 14 mei 2019 hervatten. De vluchten worden uitgevoerd door dochtermaatschappij Joon met een Airbus A340. Naar Quito onderhoudt KLM op dit moment wel een verbinding, dagelijks.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Zorgen IATA om Brexit

Zorgen IATA om Brexit

16/01/2019

IATA maakt zich grote zorgen over Brexit, na de afwijzing van de UK-EU deal door het Britse parlement. Met nog twee maanden te gaan weten airlines volgens topman Alexandre de…

Ticket blunders bij Cathay

Ticket blunders bij Cathay

14/01/2019

Cathay Pacific heeft voor de tweede keer in korte tijd tickets in First Class per ongeluk verkocht voor een economy tarief. Afgelopen weekeinde bood Cathay stoelen aan tussen Lissabon en…

Samenwerking BZ en ANVR

Samenwerking BZ en ANVR

14/01/2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR gaan intensiever samenwerken om de assistentie aan Nederlandse reizigers te verbeteren. Dit heeft Stef Blok, de verantwoordelijke minister, vandaag bekendgemaakt. Voortaan komen…