Home / Luchtvaart / Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France opent in 2019 twee ‘nieuwe’ routes, naar Dallas, Texas en Quito, Ecuador. In het verleden vloog de partner-airline van KLM ook al op beide steden.

De verbinding vanaf Parijs Charles de Gaulle naar Dallas Fort Worth begint op 31 maart 2019, met de ingang van de zomerdienstregeling, met drie, later vijf wekelijkse vluchten. Air France zet een Airbus A330 in op de route.

De Franse airline vloog voor het laatst in 2002 op Dallas. KLM heeft de afgelopen jaren enkele malen de verbinding naar de Texaanse stad gevlogen, maar trok zich ook telkens weer terug wegens tegenvallende opbrengsten. Momenteel vliegt KLM niet zelf op Dallas en ook de Amerikaanse partner Delta Air Lines heeft geen directe route tussen Amsterdam en Dallas. KLM-passagiers voor Dallas moeten op een van de hubs van Delta in de Verenigde Staten overstappen.

Ecuador
Air France vloog voor het laatst in 1998 op Quito en zal de route naar de Ecuadoriaanse hoofdstad op 14 mei 2019 hervatten. De vluchten worden uitgevoerd door dochtermaatschappij Joon met een Airbus A340. Naar Quito onderhoudt KLM op dit moment wel een verbinding, dagelijks.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Voor een schonere lucht

Voor een schonere lucht

16/11/2018

KLM en Schiphol streven eensgezind naar een verdere verlaging van de uitstoot van broeikasgas. Dit hebben de topmannen van beide ondernemingen gezegd op het symposium van de Dutch Aviation Group…

China Southern uit SkyTeam

China Southern uit SkyTeam

15/11/2018

China Southern Airlines verlaat per 1 januari 2019 SkyTeam. De alliantie zegt dat China Southern, een grote partner van KLM, een nieuwe strategie wil volgen. Het vertrek komt niet onverwacht….

Sabre koopt Farelogix

Sabre koopt Farelogix

15/11/2018

Sabre Corporation neemt Farelogix over, zo hebben beide Amerikaanse bedrijven bekendgemaakt. Het gecombineerde technologiebedrijf moet het ‘end-to-end’ NDC-aanbod van Sabre versnellen. De acquisitie moet nog goedkeuring krijgen van de mededingsautoriteiten…

Flybe opnieuw te koop

Flybe opnieuw te koop

14/11/2018

Flybe heeft zichzelf te koop aangeboden. De Britse regionale carrier moest vorige maand een winstwaarschuwing afgeven en denkt zelfstandig niet te kunnen overleven. Het is de tweede keer in korte…

Reisrapportagetool CWT

Reisrapportagetool CWT

13/11/2018

Carlson Wagonlit Travel heeft een nieuwe ‘reisrapportagetool’ gelanceerd. CWT AnswerIQ is een business intelligence tool die werkt als een gepersonaliseerde zoekmachine met toegang tot alle gegevens van het reisprogramma van…