Home / Luchtvaart / Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France opent in 2019 twee ‘nieuwe’ routes, naar Dallas, Texas en Quito, Ecuador. In het verleden vloog de partner-airline van KLM ook al op beide steden.

De verbinding vanaf Parijs Charles de Gaulle naar Dallas Fort Worth begint op 31 maart 2019, met de ingang van de zomerdienstregeling, met drie, later vijf wekelijkse vluchten. Air France zet een Airbus A330 in op de route.

De Franse airline vloog voor het laatst in 2002 op Dallas. KLM heeft de afgelopen jaren enkele malen de verbinding naar de Texaanse stad gevlogen, maar trok zich ook telkens weer terug wegens tegenvallende opbrengsten. Momenteel vliegt KLM niet zelf op Dallas en ook de Amerikaanse partner Delta Air Lines heeft geen directe route tussen Amsterdam en Dallas. KLM-passagiers voor Dallas moeten op een van de hubs van Delta in de Verenigde Staten overstappen.

Ecuador
Air France vloog voor het laatst in 1998 op Quito en zal de route naar de Ecuadoriaanse hoofdstad op 14 mei 2019 hervatten. De vluchten worden uitgevoerd door dochtermaatschappij Joon met een Airbus A340. Naar Quito onderhoudt KLM op dit moment wel een verbinding, dagelijks.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Emirates’ drankfilosofie

Emirates’ drankfilosofie

21/09/2018

Emirates heeft aan boord twee kanalen gelanceerd waar naar eigen zeggen haar ‘voedsel- en drankfilosofie’ te zien valt. De passagiers kunnen onder meer zien hoe menu’s tot stand komen en…

Zakenreizen duurder in 2019

Zakenreizen duurder in 2019

21/09/2018

Het prijzen van zakenreizen zullen volgend jaar stijgen, zij het in geringe mate. Dit voorspelt zakenreisorganisatie BCD Travel in haar 2019 Industry Forecast. Gemiddeld gaan de hotelprijzen wereldwijd omhoog met…

KLM naar Las Vegas

KLM naar Las Vegas

21/09/2018

KLM opent in de zomer van 2019 een directe verbinding naar Las Vegas, zo meldt de airline vandaag. KLM offert er twee Afrikaanse bestemmingen voor op, omdat er op Schiphol…