Home / Luchtvaart / Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France naar Dallas, Quito

Air France opent in 2019 twee ‘nieuwe’ routes, naar Dallas, Texas en Quito, Ecuador. In het verleden vloog de partner-airline van KLM ook al op beide steden.

De verbinding vanaf Parijs Charles de Gaulle naar Dallas Fort Worth begint op 31 maart 2019, met de ingang van de zomerdienstregeling, met drie, later vijf wekelijkse vluchten. Air France zet een Airbus A330 in op de route.

De Franse airline vloog voor het laatst in 2002 op Dallas. KLM heeft de afgelopen jaren enkele malen de verbinding naar de Texaanse stad gevlogen, maar trok zich ook telkens weer terug wegens tegenvallende opbrengsten. Momenteel vliegt KLM niet zelf op Dallas en ook de Amerikaanse partner Delta Air Lines heeft geen directe route tussen Amsterdam en Dallas. KLM-passagiers voor Dallas moeten op een van de hubs van Delta in de Verenigde Staten overstappen.

Ecuador
Air France vloog voor het laatst in 1998 op Quito en zal de route naar de Ecuadoriaanse hoofdstad op 14 mei 2019 hervatten. De vluchten worden uitgevoerd door dochtermaatschappij Joon met een Airbus A340. Naar Quito onderhoudt KLM op dit moment wel een verbinding, dagelijks.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Uitstel A-pier op Schiphol

Uitstel A-pier op Schiphol

19/04/2019

De opening van de nieuwe ‘A-pier’ op Schiphol is met een jaar vertraagd en staat nu gepland voor december 2020. De luchthaven noemt uitgelopen werkzaamheden als reden voor het uitstel….

Albert Plesman landde in zee

Albert Plesman landde in zee

15/04/2019

KLM wordt in oktober honderd jaar oud. Zakenreis blikt in een aantal episodes alvast terug, samen met Ron Wunderink, op een eeuw luchtvaart in Nederland. Deel 1: Albert Plesman. Het…

KLM stopt jv naar Mauritius

KLM stopt jv naar Mauritius

15/04/2019

KLM en Air Mauritius schorten na twee jaar hun joint venture voor vluchten tussen Mauritius en Amsterdam met ingang van het komend winterseizoen op. De route, tweemaal per week gevlogen…