Home / Luchtvaart / Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Joon is vanmorgen in Parijs gelanceerd. De CEO van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac zegt tegen Zakenreis dat de hybride dochter indien nodig groter kan worden dan nu gepland. Joon heeft ook zeven nieuwe bestemmingen aangekondigd.

Op de luchthaven Charles de Gaulle stonden drie vers gespoten A320’s van Joon buiten op het tarmac en twee in de hangar. In totaal zijn nu zes vliegtuigen, afkomstig uit de  vloot van Air France in de livery van Joon geschilderd. Morgen begint de vluchtuitvoering met zeven dagelijkse verbindingen naar Barcelona, vijf naar Berlijn en één naar elk Porto en Lissabon.

De CEO van Joon, Jean-Michel Mathieu, maakt zeven nieuwe bestemmingen bekend, die vanaf de zomerdienstregeling 2018 beschikbaar zijn: Kaapstad, Cairo en Teheran op de long haul; Rome, Napels, Istanbul en Oslo in Europa. Voor de verre bestemmingen moet Joon nog vliegtuigen (Airbus A340’s) van Air France ombouwen en overschilderen.

Joon is alleen van Air France – KLM staat erbuiten. De carrier mikt met een lager tarief (maar geen bodemprijzen) en een modernere uitstraling op de millennials als grootste klanten.

Eerder bestond even de vrees dan Joon ten koste zou kunnen gaan van KLM, maar Janaillac ontkent tegen Zakenreis opnieuw dat dat het geval zou kunnen zijn. Desgevraagd geeft de topman van de Frans-Nederlandse holding wel aan dat Joon groter zou kunnen worden dan eerder is vastgelegd, mocht de carrier een succes worden.

Met de vakbonden bij Air France is eerder afgesproken dat de vloot van Joon uit maximaal 28 toestellen zal bestaan, een mix van short en long haul, om de operatie van het ‘gewone’ Air France niet te zeer te beconcurreren. Maar wat als Joon zo’n succes is dat 28 toestellen niet genoeg is? Janaillac: “In dat geval gaan we opnieuw met de bonden om tafel zitten.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…