Home / Luchtvaart / Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Joon is vanmorgen in Parijs gelanceerd. De CEO van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac zegt tegen Zakenreis dat de hybride dochter indien nodig groter kan worden dan nu gepland. Joon heeft ook zeven nieuwe bestemmingen aangekondigd.

Op de luchthaven Charles de Gaulle stonden drie vers gespoten A320’s van Joon buiten op het tarmac en twee in de hangar. In totaal zijn nu zes vliegtuigen, afkomstig uit de  vloot van Air France in de livery van Joon geschilderd. Morgen begint de vluchtuitvoering met zeven dagelijkse verbindingen naar Barcelona, vijf naar Berlijn en één naar elk Porto en Lissabon.

De CEO van Joon, Jean-Michel Mathieu, maakt zeven nieuwe bestemmingen bekend, die vanaf de zomerdienstregeling 2018 beschikbaar zijn: Kaapstad, Cairo en Teheran op de long haul; Rome, Napels, Istanbul en Oslo in Europa. Voor de verre bestemmingen moet Joon nog vliegtuigen (Airbus A340’s) van Air France ombouwen en overschilderen.

Joon is alleen van Air France – KLM staat erbuiten. De carrier mikt met een lager tarief (maar geen bodemprijzen) en een modernere uitstraling op de millennials als grootste klanten.

Eerder bestond even de vrees dan Joon ten koste zou kunnen gaan van KLM, maar Janaillac ontkent tegen Zakenreis opnieuw dat dat het geval zou kunnen zijn. Desgevraagd geeft de topman van de Frans-Nederlandse holding wel aan dat Joon groter zou kunnen worden dan eerder is vastgelegd, mocht de carrier een succes worden.

Met de vakbonden bij Air France is eerder afgesproken dat de vloot van Joon uit maximaal 28 toestellen zal bestaan, een mix van short en long haul, om de operatie van het ‘gewone’ Air France niet te zeer te beconcurreren. Maar wat als Joon zo’n succes is dat 28 toestellen niet genoeg is? Janaillac: “In dat geval gaan we opnieuw met de bonden om tafel zitten.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…