Home / Luchtvaart / Air France-KLM: terugloop in februari, maart wordt erger

Air France-KLM: terugloop in februari, maart wordt erger

Air France-KLM: terugloop in februari, maart wordt erger

In de gepubliceerde vervoerscijfers van Air France en KLM over februari blijkt voor het eerst de impact van corona. Bij KLM was de daling het grootst. Topman Pieter Elbers waarschuwt dat het in maart nog erger zal zijn.

Voor Air France en KLM samen was de terugloop 1,9 procent, gemeten in aantallen vervoerde passagiers. Uitgesplitst komt dit neer op een daling van 2,7 procent voor KLM en 1,4 procent voor Air France.

De grootste klap betrof het vervoer naar China en andere Aziatische landen: een daling van 24,5 procent. Sinds begin februari vliegen KLM en Air France geen van beiden meer op China om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Eind deze maand wordt de vluchtuitvoering mogelijk hervat.

De noodsituatie rond corona in Italië kwam daarna, vanaf eind februari. Het effect hiervan zal zich aftekenen in de vervoerscijfers voor maart, die op 9 april worden gepubliceerd.

“De luchtvaart en ook KLM is in een moeilijke en onzekere periode terechtgekomen,” schrijft CEO Pieter Elbers in een verklaring. ”Inmiddels raakt het in de maand maart veel meer routes dan alleen China. Ook het KLM-netwerk op andere Aziatische bestemmingen is aangepast evenals Italië.”

Wat de financiële gevolgen zijn heeft KLM nog niet gezegd. Elbers zegt dat zijn bedrijf “alle zeilen” zal bijzetten bij om de crisis het hoofd te bieden en “naar bevinding van zaken” het netwerk verder zal aanpassen en overgaat tot andere “passende maatregelen.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…