Home / Luchtvaart / Air France-KLM schrapt  toelichting op halfjaarcijfers 

Air France-KLM schrapt  toelichting op halfjaarcijfers 

Air France-KLM schrapt  toelichting op halfjaarcijfers 

Air France-KLM publiceert op 31 juli aanstaande de financiële cijfers over het eerste halfjaar. Maar een woordvoerder van het concern laat aan Zakenreis weten dat voor het eerst sinds de vorming van de Frans-Nederlandse combine, vijftien jaar geleden, er geen toelichting aan de media volgt.

Is dit nieuw beleid van Ben Smith, die in september 2018 aantrad als CEO van Air France-KLM?

Van Smith is bekend dat hij de media liever op afstand houdt. Bovendien levert het niet houden van de bijeenkomst in Parijs het concern een behoorlijke besparing op. De gebruikelijke bijeenkomst voor analisten, die altijd vooraf ging aan de persconferentie, gaat eveneens niet door. In plaats daarvan is er een ‘analisten call.’

Niet te veel
De woordvoerder van Air France-KLM zegt dat er ‘niet te veel moet worden gezocht’ achter het schrappen van de media briefing. Zij wijst erop dat ‘andere airlines in Europa’ doorgaans ook geen verdere uitleg geven over de halfjaarcijfers.

In november zal Air France-KLM een persbijeenkomst organiseren, waarin de nieuwe strategische doelen van de onderneming worden toegelicht, zo benadrukt de woordvoerder.

De cijfers over H1 en het tweede kwartaal worden volgende week uiteraard wel gepubliceerd, want Air France-KLM is daartoe als beursgenoteerde onderneming verplicht.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….