Home / Luchtvaart / Air France hervat netwerk, capaciteit slechts 40 procent

Air France hervat netwerk, capaciteit slechts 40 procent

Air France hervat netwerk, capaciteit slechts 40 procent

Air France heeft een deel van de routes hervat. Geleidelijk moet het netwerk uitkomen op 80 procent van voorheen. De aangeboden capaciteit blijft evenwel steken op 40 procent. Intussen is de verkoop van tickets onzeker.

De Franse partner van KLM biedt deze maand 20 procent van de beschikbare capaciteit aan, gemeten in ASK (available seat kilometre). In juli moet dit groeien naar 35 procent en in augustus naar 40 procent.

In eerste instantie gaat het vooral om hervatting van binnenlandse bestemmingen, gevolgd door Europese vluchten. Intercontinentaal vliegverkeer op grote schaal zit er voor Air France (en andere Europese carriers) voorlopig niet in vanwege de vele beperkende maatregelen die tal van landen hebben getroffen.

Hoe hoog de vraag naar tickets is, heeft Air France niet meegedeeld. Uit de aangeboden capaciteit kan worden afgeleid dat de komende maanden ruwweg de helft van het werk van voorheen wordt uitgevoerd. Hoe Air France met dit overschot aan beschikbare arbeid wil omgaan is nog niet duidelijk.

Sinds april maakt Air France voor de salarisbetalingen aan het personeel gebruik van staatssubsidie in Frankrijk, net zoals KLM in Nederland aan het overheidsinfuus ligt. Voor de operatie krijgen beide airlines nog eens steunpakketten van hun regeringen, vooral in de vorm van zachte leningen.

Air France ontvangt 7 miljard euro – dit is sinds eind april rond. Over het Nederlandse steunpakket aan KLM, waarvoor een interval tussen de 2 en 4 miljard euro is genoemd, wordt al bijna twee maanden onderhandeld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Meeste subsidie voor KLM

Meeste subsidie voor KLM

10/07/2020

Sinds april heeft KLM van alle Nederlandse bedrijven de meeste subsidie voor de loonkosten ontvangen: ruim 330 miljoen euro. Dit blijkt uit het zogeheten Register NOW dat het UWV vrijdagavond…

Overleeft GBTA de crisis wél?

Overleeft GBTA de crisis wél?

10/07/2020

GBTA heeft deze week een interim-CEO benoemd, hangende het ethisch onderzoek naar de topman. Hoofdzorg voor de vereniging voor travel management is echter niet de bestuurscrisis, maar corona. Collega-organisatie ACTE…

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

09/07/2020

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot…

RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…