Home / Luchtvaart / Air France: minder A380’s

Air France: minder A380’s

Air France: minder A380’s

Air France zal het aantal A380’s in de vloot geleidelijk verminderen van tien naar waarschijnlijk vijf. Dit heeft volgens Franse media de topman Ben Smith van Air France-KLM besloten.

Vijf van de tien superjumbo’s zijn geleased. Twee van die contracten lopen eind 2019 af en Air France zal die niet vernieuwen. Het lijkt erop dat de andere drie geleasde A380’s op termijn ook uit de vloot zullen verdwijnen.

De vijf A380’s waarvan Air France eigenaar is, zullen vanaf de herfst van 2020 een renovatie ondergaan en worden voorzien van een nieuwe cabine onder de naam Best.

De A380 is het grootste commerciële vliegtuig dat nu in gebruik is bij airlines, maar de operationele kosten van het viermotorige toestel zijn hoger dan die van de tweemotorige Boeing 777. De grootste variant hiervan, de Boeing 777-300ER, telt bij Air France 468 stoelen (drie-configuratie). De A380 is groter, maar niet zoveel, met 516 stoelen bij Air France (vier-configuratie).

Ben Smith bevestigt nu met zijn beleid de voorkeur van Air France voor de ‘Triple.’ De carrier heeft 43 toestellen van het type Boeing 777-300ER in dienst en 25 stuks van het kleinere type Boeing 777-200ER.

Ook bij partner KLM is de Boeing 777 (veertien -300ER’s en vijftien -200ER’s) het favoriete grote toestel voor de long haul. Air France en KLM hebben daarnaast de kleinere Boeing 787-9 Dreamliner in dienst voor de lange afstand. KLM heeft dertien Dreamliners, Air France zeven, met nog eens elf uitstaande orders.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Keten Oyo groeit razendsnel

Keten Oyo groeit razendsnel

22/07/2019

De Indiase hotelketen Oyo, gericht op zaken- en vrijetijds-reizigers, groeit razendsnel. Oyo bestaat zes jaar en is in aantallen kamers en waarde nu al een van de grootste in de…

Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…