Home / Luchtvaart / Air France dankt A380’s af

Air France dankt A380’s af

Air France dankt A380’s af

Air France heeft met onmiddellijke ingang alle A380’s uit dienst genomen. Door corona is de vraag naar tickets gekelderd en is de superjumbo, waarvan de airline er tien had, overbodig geworden.

De A380’s van Air France zouden volgens een eerder plan in 2022 worden afgedankt. Ook toen het nog goed ging met de luchtvaart en Air France, voorafgaande aan corona, wilde het bedrijf van het toesteltype af. De viermotorige A380 was veel minder economisch, met hogere kosten per vervoerde passagier, dan de nieuwere generatie vliegtuigen, zoals de Boeing 787 en de Airbus A350. De laatste twee types zouden de A380 in toenemende mate moeten vervangen.

Corona heeft de uitfasering van de A380 versneld. Sinds het begin van de pandemie, eind maart staat vrijwel de hele vloot van Air France aan de grond, waaronder alle superjumbo’s. “In de context van de corona-crisis en de invloed daarvan op ons niveau van activiteit, staken wij meteen de gehele operatie van de Airbus A380,” zegt Air France in een verklaring.

De financiële schade, waaronder het afkopen van leasecontracten, bedraagt 500 miljoen euro, die wordt afgeschreven in het tweede kwartaal van de holding Air France-KLM.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…