Home / Luchtvaart / Air Canada kantoor Schiphol dicht, vluchten gaan wel door

Air Canada kantoor Schiphol dicht, vluchten gaan wel door

Air Canada kantoor Schiphol dicht,  vluchten gaan wel door

Airline & Travel Marketing, de GSA voor Air Canada sluit wegens een reorganisatie haar kantoor op Schiphol, verantwoordelijk voor de Benelux. Dit bevestigt country manager Joost Hasperhoven tegenover Zakenreis. De dagelijkse vlucht tussen Amsterdam en Toronto vice versa blijft gewoon bestaan.

Air Canada werkt op Schiphol met een GSA, een general sales agent, die in principe ook voor andere airlines zou kunnen werken. “Air Canada is onze enige opdrachtgever met wie we een contract hebben, aangezien wij altijd als dedicated GSA exclusief voor Air Canada gewerkt hebben. Dat contract loopt per 31 december dit jaar af en wordt niet verlengd,” zegt Hasperhoven. Wat er met de zeven personeelsleden gebeurt kan hij nog niet zeggen.

De stap vloeit voor uit een grote reorganisatie die de Canadese carrier aan het doorvoeren is. Markten waar leisure dochter Air Canada rouge naar toe vliegt kunnen door een GSA worden bediend, maar een markt zoals de Benelux waar de carrier zowel in Amsterdam als Brussel een een mainline product brengt, krijgen een eigen Air Canada organisatie.

Sinds medio vorig jaar vliegt Air Canada na een jarenlange afwezigheid ook weer tussen Schiphol en Canada (Toronto). Deze vluchtuitvoering blijft onveranderd, benadrukt Hasperhoven. Rouge vliegt niet op Amsterdam en Brussel.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…