Home / Luchtvaart / Air Canada kantoor Schiphol dicht, vluchten gaan wel door

Air Canada kantoor Schiphol dicht, vluchten gaan wel door

Air Canada kantoor Schiphol dicht,  vluchten gaan wel door

Airline & Travel Marketing, de GSA voor Air Canada sluit wegens een reorganisatie haar kantoor op Schiphol, verantwoordelijk voor de Benelux. Dit bevestigt country manager Joost Hasperhoven tegenover Zakenreis. De dagelijkse vlucht tussen Amsterdam en Toronto vice versa blijft gewoon bestaan.

Air Canada werkt op Schiphol met een GSA, een general sales agent, die in principe ook voor andere airlines zou kunnen werken. “Air Canada is onze enige opdrachtgever met wie we een contract hebben, aangezien wij altijd als dedicated GSA exclusief voor Air Canada gewerkt hebben. Dat contract loopt per 31 december dit jaar af en wordt niet verlengd,” zegt Hasperhoven. Wat er met de zeven personeelsleden gebeurt kan hij nog niet zeggen.

De stap vloeit voor uit een grote reorganisatie die de Canadese carrier aan het doorvoeren is. Markten waar leisure dochter Air Canada rouge naar toe vliegt kunnen door een GSA worden bediend, maar een markt zoals de Benelux waar de carrier zowel in Amsterdam als Brussel een een mainline product brengt, krijgen een eigen Air Canada organisatie.

Sinds medio vorig jaar vliegt Air Canada na een jarenlange afwezigheid ook weer tussen Schiphol en Canada (Toronto). Deze vluchtuitvoering blijft onveranderd, benadrukt Hasperhoven. Rouge vliegt niet op Amsterdam en Brussel.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…