Home / Luchtvaart / Air Canada breekt record

Air Canada breekt record

Air Canada breekt record

Air Canada heeft over het afgelopen jaar een winst geboekt van 1,2 miljard CAN (Canadese dollar), omgerekend 800 miljoen euro. Dit is meer dan een verdubbeling van de winst uit 2014: 350 miljoen euro, die toen ook al een record betekende.

De omzet van de Canadese carrier kwam in 2015 uit op 14,2 miljard CAN, 616 miljoen meer dan een jaar eerder. De airline profiteerde, zoals de meeste branchegenoten, vooral van de daling van de prijs van olie en kerosine.

“Voor het tweede jaar op rij hebben we de beste financiële resultaten in de geschiedenis van Air Canada neergezet”, zegt CEO Calin Rovinescu in een verklaring. “Het toont aan hoe effectief onze strategie is en dat wij de concurrentie goed aankunnen.” Rovinescu verwacht dat 2016 opnieuw een goed jaar zal worden voor zijn airlines.

Air Canada is bezig met een groot programma van vlootvernieuwing. De Boeings 767 worden een voor een vervangen door Boeing 787 Dreamliners, waarvan de carrier er inmiddels twaalf in de vloot heeft, met nog eens 25 in bestelling (B787-900). Voor de korte en middellange afstand heeft Air Canada de Boeing 737 MAX besteld: 33 toestellen van de MAX 8 en 28 van de grotere MAX 9.

Amsterdam
Air Canada hervatte op 5 juni 2015, na een afwezigheid van negen jaar, de route tussen Toronto en Amsterdam. De carriers gebruikt de hiervoor een Airbus A330-300, met 37 stoelen in business class en 228 in economy. Volgens Air Canada is de verbinding tot nu toe zeer succesvol; mogelijk zet de carrier volgend jaar een Dreamliner in op de route.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
APG is GSA Kenya Airways

APG is GSA Kenya Airways

18/09/2020

APG is de nieuwe GSA voor Kenya Airways in Europa. Dit hebben de twee partijen vrijdag bekendgemaakt. De Keniaanse carrier hervatte onlangs de vluchten naar Amsterdam, maar door corona is…

Obligaties Delta: 9 mld dollar

Obligaties Delta: 9 mld dollar

18/09/2020

Delta Air Lines heeft deze week negen miljard dollar (7,5 miljard euro) opgehaald door obligaties uit te schrijven, met het eigen frequent flyer programma als onderpand. De partner van Air…

Reisbranche wil testprotocol

Reisbranche wil testprotocol

18/09/2020

25 brancheorganisaties uit de reiswereld, zowel voor lucht-, spoor-, en wegverkeer, hebben vrijdag de Europese Commissie gevraagd om een gezamenlijk testprotocol in de EU en het opheffen van de quarantaineplicht….

KLM strenger met mondkapje

KLM strenger met mondkapje

17/09/2020

KLM voert vanaf 21 september de corona-regels aan boord op. Wie dan om medische redenen zonder mondkapje wil boarden moet een doktersverklaring én een recente negatieve test laten zien. Ook…

BA in ‘onmogelijke situatie’

BA in ‘onmogelijke situatie’

16/09/2020

British Airways bevindt zich momenteel in een ‘onmogelijke situatie,’ heeft CEO Alex Cruz woensdag gezegd tijdens een video-sessie met het Britse parlement. Hij verwacht een krimp van het personeelsbestand bij…