Home / Luchtvaart / Aeromexico vanaf zomer 2017 dagelijks naar Amsterdam

Aeromexico vanaf zomer 2017 dagelijks naar Amsterdam

Aeromexico vanaf zomer 2017 dagelijks naar Amsterdam

Aeromexico gaat met ingang van de zomerdienstregeling 2017 dagelijks vliegen tussen Mexico-Stad en Amsterdam. Op alle dagen wordt een Boeing 787 Dreamliner ingezet. Dit bevestigt chief revenue officer Anko van der Werff aan Zakenreis.

Aero­mexico is op 30 mei jl. begonnen met drie non-stop vluchten per week. De vluchten vanaf Amsterdam vertrekken op maandag, donderdag en zaterdag om 22.35 uur. Aankomsttijd in Mexico-Stad is de volgende dag om 04.10 uur. De terugvluchten zijn op woensdag, vrijdag en zondag; vertrek om 23.58 uur en aankomst op Schiphol de volgende dag om 18.00 uur. De vluchten in beide richtingen zijn nachtvluchten, wat een groot voordeel is voor de zakenreiziger: volle dag werken en dan ´s nachts vliegen.

De Boeing 787 van Aeromexico vliegt in een configuratie van 32 stoelen in business class (Clase Premier) en 211 stoelen in economy class. De stoelen op de eerste drie rijen van de economy class worden verkocht als AM Plus. Tegen een geringe meerprijs profiteren passagiers onder andere van meer beenruimte.

Van der Werff had al eerder aangegeven dat de Mexicaanse maatschappij de intentie had om de frequentie te verhogen. “We hadden het qua vraag waarschijnlijk deze zomer al aangekund, de boekingen liggen nu al rond de 75 procent. Maar we hebben de vliegtuigen nog niet. In de zomer van 2017 hebben we wel voldoende Dreamliners,” aldus Van der Werff in de juni-editie van Zakenreis.

Aeromexico is een van de oprichters van SkyTeam en werkt onder meer samen met Air France en KLM. De vluchtcode van Aeromexico staat op tien Europese vluchten van KLM. Op de route tussen Amsterdam en Mexico zijn het echter elkaars concurrenten. KLM heeft deze zomer haar frequentie verhoogd tot negen vluchten per week naar Mexico-Stad.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…