Home / Luchtvaart / AerCap koopt 100 Boeings

AerCap koopt 100 Boeings

AerCap koopt 100 Boeings

AerCap, het op Schiphol gevestigde leasebedrijf, heeft op de Paris Air Show een contract getekend met Boeing voor de aanschaf van 100 toestellen van het type 737 MAX 8. De waarde van de order ligt rond de 10,7 miljard dollar.

De deal hing al enkele dagen in de lucht en is nu bevestigd. “Dit is iets waar we lange tijd aan hebben gewerkt,” zei CEO Aengus Kelly van AerCap in Parijs, “dit is een belangrijke transactie voor AerCap en Boeing.” Het aan de New York Stock Exchange genoteerde AerCap is een van de grootste leasebedrijven voor vliegtuigen ter wereld. Vorig jaar nam AerCap de veel grotere branchegenoot ILFC over voor 5,4 miljard dollar. Het bedrijf beschikt over een vloot van rond de 1.500 vliegtuigen, uitsluitend Airbussen en Boeings. De onderhandelingen met Boeing over de aanschaf van een groot aantal Boeing 737 MAX’s dateren uit de tijd van ILFC.

De Boeing 737 MAX is de nieuwste versie van de aloude Boeing 737, die voor het eerst vloog in 1967. De MAX komt in drie varianten op de markt, oplopend in grootte: de 737 MAX 7, MAX 8 en MAX 9. De Amerikaanse prijsvechter Southwest Airlines is in 2017 de eerste die het toestel in dienst zal nemen. AerCap verwacht de eerste Boeing 737 MAX in 2019.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Weer uitstel voor Alitalia

Weer uitstel voor Alitalia

10/12/2018

Alitalia krijgt tot juli volgend jaar om staatsleningen terug te betalen, zo heeft de regering in Rome medegedeeld. Ook zegt zij dat de bewindvoerders van de technisch failliete airline eind…

Vliegtaks van zeven euro

Vliegtaks van zeven euro

07/12/2018

De regering voert, zoals de plannen nu zijn, in 2021 een vliegtaks in van zeven euro per ticket, ongeacht de lengte van de vlucht. Dit heeft premier Rutte vandaag bekendgemaakt….