Home / Luchtvaart / Aer Lingus en Ryanair willen samenwerken

Aer Lingus en Ryanair willen samenwerken

Aer Lingus en Ryanair willen samenwerken

Aer Lingus is in gesprek met Ryanair over transferverbindingen voor markten waar Aer Lingus niet op vliegt. Wanneer de voorwaarden goed zijn, zou de samenwerking medio volgend jaar al zijn beslag kunnen krijgen. Dat meldt persbureau Reuters.

Ryanair was aandeelhouder in Aer Lingus, maar verkocht haar aandelen eerder dit jaar aan IAG, de luchtvaartonderneming waar ook BA, Iberia en Vueling deel van uitmaken.

“We onderzoeken de mogelijkheden om het bereik van ons netwerk te vergroten,” zei topman Stephen Kavanagh van Aer Lingus, bij een presentatie over de toekomstplannen van de airline. “Er zijn markten die Ryanair wel bedient en wij niet, daarover voeren we gesprekken. Als we van Ryanair de juiste prijs krijgen, in termen van capaciteit, dan zijn we zeer geïnteresseerd om zaken te doen. Als er op tijd commerciële overeenstemming bereikt wordt, dan is de zomer van 2016 een mogelijkheid.”

Volgens IAG-topman Willie Walsh doen de klanten van Aer Lingus en Ryanair al aan ‘self-connecting’. Hij ziet dan ook geen reden waarom de concurrenten gezamenlijk niet met een betere propositie zouden kunnen komen. Michael O’Leary, de CEO van Ryanair, zei in augustus dat hij had gesproken met een aantal airlines, waaronder BA en Aer Lingus, om hen verbindingen voor long-haul vluchten aan te bieden.

Aer Lingus breidt haar aanbod op de VS volgend jaar uit, naar Newark, Los Angeles en Hartford. Bij de overname van de Ierse maatschappij door IAG gaf Walsh al aan dat hij Dublin wilde uitbouwen tot nieuwe transatlantische hub, met meer vluchten van en naar de VS.
Al met al is het een Iers feestje, met Ryanair en Aer Lingus als Ierse maatschappijen en de Ier Willie Walsh die aan het roer staat bij IAG.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…