Home / Luchtvaart / Acties dreigen bij Brussels

Acties dreigen bij Brussels

Acties dreigen bij Brussels

Het overleg tussen het cabinepersoneel en de directie van Brussels Airlines over verlichting van de werkdruk zijn vastgelopen. De vakbonden dreigen nu met ‘klantvriendelijke’ acties.

Eerder deze maand spraken de vakbonden over ‘krankzinnige werkomstandigheden’ voor de cabine, die zouden zijn opgelegd door het moederbedrijf Lufthansa. De directie van Brussels Airlines zelf erkende dat de werkdruk was toegenomen en bood aan hier verandering in te brengen door meer personeel aan te nemen, maar de bonden achtten het aanbod niet voldoende.

De drie vakbonden voor het cabinepersoneel willen nu overgaan tot acties. Hoewel er formeel sprake is van een stakingsoproep, per 26 augustus, spreken vakbondsleiders over publieksvriendelijke acties. “Het is niet de bedoeling passagiers te straffen,” zegt een van hen in de Belgische media.

Brussels Airlines is een volle dochtermaatschappij van de Lufthansa Group. De Duitse moederonderneming maakt volgens het personeel en de bonden bij Brussels ‘misbruik’ van de situatie rond corona. “Na een lange pandemie en een breekbare periode, heeft de Lufthansa Group geprofiteerd van de omstandigheden door veranderingen door te voeren die anders nooit mogelijk waren geweest,” schreven de bonden begin deze maand. Zo moeten de stewardessen en stewards langere diensten draaien en is de tijd dat ze op buitenstations kunnen blijven om te rusten verkort.

Onderhandelingen om te komen tot een oplossing zijn de afgelopen dagen op niets uitgelopen.

Foto © Brussels Airlines

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…