Home / Luchtvaart / Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen dat de toestellen luchtwaardig blijven.

KLM zegt dat de geparkeerde vliegtuigen worden beschermd tegen onder andere weersinvloeden. “Daarnaast stelt het programma KLM in staat om de vliegtuigen snel inzetbaar te maken wanneer dat mogelijk is.” KLM voert regelmatig inspecties uit van de vliegtuigen aan de grond en werkt daarbij samen met Schiphol ‘om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare tijd en ruimte om te gaan.’

KLM heeft ook een specificatie gegeven van de geparkeerde vliegtuigtypes. Het betreft de volledige A330-vloot (13 stuks), de volledige Boeing 777-200-vloot (15 toestellen) en een groot aantal Boeing 737’s (34 stuks). Verder de vrijwel volledige vloot van KLM Cityhopper: alle Embraer 175s (17) en de meeste  Embraer 190s (15).

Ook staan er zeven Boeing 747-400’s geparkeerd, die tot voor kort nog vlogen bij KLM. Het bedrijf heeft echter besloten vanwege de coronacrisis de jumbojet een jaar eerder dan was gepland uit dienst te nemen.

De bestemmingen die KLM voorlopig nog wel nog aanvliegt en de repatriëringsvluchten worden uitgevoerd met de overige toestellen: de Boeing 777-300s en de Boeing 787’s, de resterende Embraer 190s en de resterende Boeing 737s.

 

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…