Home / Luchtvaart / 57 orders voor Boeing

57 orders voor Boeing

57 orders voor Boeing

Boeing heeft vandaag op de Farnborough Airshow een aantal orders en bevestigingen voor in totaal 57 vliegtuigen bekendgemaakt. De grootste bestelling kom van een niet met name genoemde Chinese klant voor dertig Boeing 737’s ter waarde van drie miljard dollar.

Het gaat hierbij om een mix van ‘gewone’ Boeing 737’s en de 737 MAX, de vernieuwde versie.

Zoals wel vaker bij de orders is ook bij Boeing niet altijd even duidelijk wat nieuw is en wat niet. In sommige gevallen gaat het om bevestigingen van al eerder geplaatste orders, zoals bij TUI, dat vandaag een order heeft ‘afgerond’ voor tien Boeing 737 MAX 8’s en voor één 787-9 Dreamliner. Deze bestelling heeft een waarde van 1,4 miljard dollar.

Air Lease Corporation (ALC) heeft een order van zes 737 MAX 8’s geplaatst voor een cataloguswaarde van 660 miljoen dollar. Drie ervan zijn nieuw, de andere drie orders stonden al in de boeken op de Boeing Orders & Deliveries website en waren toegeschreven aan een niet-bekendgemaakte klant.

De laatste order die Boeing vandaag heeft aangekondigd betreft het Chinese Kunming Airlines, dat een Memorandum of Understanding heeft getekend voor de  aankoop van tien 737 MAX 7-vliegtuigen, die een gezamenlijke waarde hebben van 900 miljoen dollar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…