Home / Luchtvaart / KLM: capaciteit ver achter

KLM: capaciteit ver achter

KLM: capaciteit ver achter

Terwijl het KLM-netwerk de komende tijd weer behoorlijk groeit, blijft de capaciteit nog “ver” onder het niveau van 2019, zegt de airline donderdag. Over ticketverkoop, de belangrijkste graadmeter, doet KLM geen uitspraak.

“Vergeleken met 2019 zit het Europese netwerk qua aantal bestemmingen vrijwel op het oude niveau. Het aantal vluchten blijft echter nog steeds ver achter,” zegt KLM. In augustus staan 10.000 vluchten gepland, in september 13.500 en in oktober 11.000. In de vergelijkbare maanden in 2019 waren dat 19.000, 18.800 en 14.700.

Het intercontinentale netwerk loopt nog “iets achter” vergeleken met vorig jaar, zegt KLM om eraan toe te voegen dat op een derde van de intercontinentale vluchten alleen vracht wordt vervoerd. Zo is de markt naar de Verenigde Staten nog zwaar verstoord.

Waar KLM geen duidelijkheid over wil geven is de ticketverkoop, de belangrijkste graadmeter voor succes. Het aantal vluchten mag worden opgevoerd, maar hoeveel passagiers zitten er aan boord? In juni was er nog nauwelijks herstel en lag het aantal door KLM vervoerde passagiers  – afgaande op de gesommeerde cijfers van Schiphol – ongeveer 95 procent lager dan in 2019.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….