Home / Luchtvaart / Boedel Airberlin naar Lufthansa

Boedel Airberlin naar Lufthansa

Boedel Airberlin naar Lufthansa

Na het faillissement van Airberlin half augustus, neemt Lufthansa grotendeels de boedel van de Duitse prijsvechter over. Lufthansa Group CEO Carsten Spohr zei tegen de Duitse krant Rheinische Post dat de overeenkomst na onderhandelingen met de curator vandaag wordt ondertekend en noemde het ‘een grote dag’ voor de maatschappij.

Airberlin was de tweede carrier van Duitsland. Twee dochtermaatschappijen van Lufthansa, Eurowings en Austrian Airlines vlogen al onder een wet lease constructie met een aantal Airberlintoestellen. Nu komen naar verwachting ruim tachtig vliegtuigen van de failliete luchtvaartmaatschappij in handen van Lufthansa. Deze worden waarschijnlijk toegevoegd aan de vloot van Eurowings. De afgelopen drie weken onderhandelde de curator met Lufthansa en easyJet, naar verluid is met de boedelovername een bedrag van 1,5 miljard euro gemoeid.

Om te voorkomen dat passagiers van airberlin die terug naar Duitsland zouden vliegen aan de grond blijven staan, stelde de Duitse regering een noodlening van 150 miljoen euro ter beschikking om de vluchten deels te blijven uitvoeren. Op de website van Airberlin werd gisteren vermeld dat per 28 oktober de operatie wordt gestaakt.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…