Home / Luchtvaart / TU Delft stapt in biobrandstof programma KLM

TU Delft stapt in biobrandstof programma KLM

TU Delft stapt in biobrandstof programma KLM

De TU Delft laat de komende twee jaar haar medewerkers vliegen met biobrandstof. Dinsdag tekende de universiteit voor deelname aan het Corporate BioFuel Programma van KLM, een initiatief om de markt voor duurzame biobrandstoffen te stimuleren.

Pieter Elbers, CEO KLM gaf aan blij te zijn met de TU Delft als nieuwe partner van het Corporate BioFuel Programma. “Ik hoop dat ook andere Nederlandse bedrijven het voorbeeld van de universiteit en onze huidige partners van het Corporate BioFuel Programma volgen en zich aansluiten. Het is van essentieel belang om met verschillende partners, denk hierbij ook aan vliegtuigbouwers, luchtverkeersleidingen en luchthavens samen te werken om zo daadwerkelijk resultaten te bereiken en de luchtvaart duurzamer te maken.”

Tim van der Hagen, voorzitter College van Bestuur TU Delft: “Met de toetreding tot het Corporate BioFuel Programma van KLM wil de TU Delft het belang van een duurzame luchtvaart onderstrepen. Naast ons onderzoek naar duurzame biobrandstoffen zoals de ontwikkeling van biojet fuels, vinden we het ook belangrijk dat onze medewerkers zo duurzaam mogelijk reizen.”

Biobrandstof nog duur
Door deelname kan de TU Delft de CO2-uitstoot van vliegreizen van zakelijke vluchten van haar medewerkers met tien procent per vlucht reduceren. Biobrandstof is momenteel drie keer duurder dan traditionele kerosine. De productie en de markt van duurzame biobrandstoffen is dan ook nog beperkt. De investering van de partners van het CBP wordt door KLM gebruikt om het prijsverschil met duurzame biobrandstof te overbruggen. Het op grote schaal gebruiken van duurzame biobrandstof kan volgens KLM uiteindelijk leiden tot tachtig procent minder CO2-uitstoot binnen de luchtvaart.

De doelstelling van KLM is om haar CO2-uitstoot met twintig procent te verminderen in 2020. Hierbij wordt uitgegaan van het jaar 2011,  het moment waarop KLM zich begon in te zetten voor het gebruik van biobrandstof. Dit resultaat moet niet alleen uit het gebruik van duurzame brandstof komen, vlootvernieuwing, en efficientere vluchtuitvoering zijn ook belangrijke pijlers.

KLM en TU Delft tekenden in maart een samenwerkingsovereenkomst onder de naam ‘Design Doing at Royal Dutch Airlines’. Doel van de samenwerking is om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande KLM-processen te optimaliseren in een live operationele KLM-omgeving, dus met echte passagiers op een echte luchthaven en in echte vliegtuigen. Hiermee zet KLM in op de toepassing van Design Thinking.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…