Home / Luchtvaart / Boet Kreiken verantwoordelijk voor Customer Experience KLM

Boet Kreiken verantwoordelijk voor Customer Experience KLM

Boet Kreiken verantwoordelijk voor Customer Experience KLM

De directeur van KLM Cityhopper, Boet Kreiken, is per direct benoemd als Executive Vice President Customer Experience bij KLM. Hij neemt hiermee de verantwoordelijkheden over van Ryanne van der Eijk, die vorige maand aangaf over te stappen naar een functie bij Dubai Airports. Kreiken (58 jaar) treedt tevens per direct toe tot het Executive committee van de luchtvaartmaatschappij.

Boet Kreiken was sinds 2009 directeur van KLM Cityhopper BV en heeft onder meer de vervanging van de Fokker-vloot met nieuwe Embraers geleid, een proces dat nu bijna ten einde is. Voordat Kreiken directeur bij Cityhopper werd, heeft hij een aantal executive posities bij de luchtvaartmaatschappij vervuld op onder meer de afdeling Commercie, als CIO en bij Pricing & Revenue Management.

De komende maanden worden de laatste Fokker 70’s uitgefaseerd en vervangen door Embraers. Gezien het belang van deze overgang combineert Boet Kreiken zijn directeurschap bij KLM Cityhopper tot en met oktober dit jaar met zijn nieuwe rol.

“Ik ben verheugd dat Boet met zijn jarenlange passie voor en ervaring met KLM de goede basis zoals door Ryanne en haar team is neergezet, de komende periode verder zal uitbouwen. Eind 2014 heeft KLM deze nieuwe functie in het leven geroepen, met als doel om ervoor te zorgen dat het hele bedrijf nog klantgerichter wordt. We zien een toename van de klantwaardering en alle programma’s hierop zullen onverminderd voortgaan,” aldus President-Directeur Pieter Elbers,

Wie Kreiken bij Cityhopper opvolgt is nog niet bekend.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…