Home / Luchtvaart / KLM vervoert weer meer passagiers in maart

KLM vervoert weer meer passagiers in maart

KLM vervoert weer meer passagiers in maart

De vervoerscijfers van KLM zijn in de maand maart opnieuw opgeklommen. Ten opzichte van maart 2016 verwelkomde de airline 7,3 procent meer passagiers bij een capaciteitsverhoging van 6,2 procent, de bezettingsgraad nam met 0,1 procentpunt af. Air France vervoerde met een groei van 0,3 procent nauwelijks meer passagiers.

In februari noteerde de maatschappij een ietwat teleurstellende groei van 3,5 procent, nadat in januari de groei in het aantal vervoerde passagiers 8,6 procent bedroeg. KLM-directeur Pieter Elbers is tevreden: “KLM heeft een veelbelovend eerste kwartaal afgesloten met een flinke groei van het aantal passagiers. KLM is hiermee op de goede weg naar haar doel om 32 miljoen passagiers in 2017 een memorabele reiservaring te geven. ”

KLM scoorde met een passagierstoename van 8,7 procent vooral goed op de korte en middellange vluchten, wat er volgens de maatschappij op wijst dat zij erin slagen om ‘marktaandeel probeert terug te pakken’. De long-haul liet een groei van 4,8 procent zien, ook slaagde de maatschappij erin de omzet per passagier/kilometer te verbeteren, een toename van 5,6 procent.

Het eerste kwartaal van 2017 wordt voor de maatschappij afgesloten met een stijging van het aantal passagiers met 6,5 procent, wat neerkomt op 430.000 passagiers.

Air France stond goeddeels stil, de passagiersaantallen namen met 0,3 procent over het geheel slechts een fractie toe. Op de long-haul steeg het aantal passagier 0,5 procent, binnen Europa werden slechts 0,3 procent meer tickets verkocht.

Transavia groeide met 22,7 procent flink, waarbij KLM de situatie met eind maart vorig jaar vergelijkt, toen de basis in München werd geopend. Inmiddels is besloten dat deze basis eind oktober haar deuren weer zal sluiten.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…