Home / Luchtvaart / KLM vervoert weer meer passagiers in maart

KLM vervoert weer meer passagiers in maart

KLM vervoert weer meer passagiers in maart

De vervoerscijfers van KLM zijn in de maand maart opnieuw opgeklommen. Ten opzichte van maart 2016 verwelkomde de airline 7,3 procent meer passagiers bij een capaciteitsverhoging van 6,2 procent, de bezettingsgraad nam met 0,1 procentpunt af. Air France vervoerde met een groei van 0,3 procent nauwelijks meer passagiers.

In februari noteerde de maatschappij een ietwat teleurstellende groei van 3,5 procent, nadat in januari de groei in het aantal vervoerde passagiers 8,6 procent bedroeg. KLM-directeur Pieter Elbers is tevreden: “KLM heeft een veelbelovend eerste kwartaal afgesloten met een flinke groei van het aantal passagiers. KLM is hiermee op de goede weg naar haar doel om 32 miljoen passagiers in 2017 een memorabele reiservaring te geven. ”

KLM scoorde met een passagierstoename van 8,7 procent vooral goed op de korte en middellange vluchten, wat er volgens de maatschappij op wijst dat zij erin slagen om ‘marktaandeel probeert terug te pakken’. De long-haul liet een groei van 4,8 procent zien, ook slaagde de maatschappij erin de omzet per passagier/kilometer te verbeteren, een toename van 5,6 procent.

Het eerste kwartaal van 2017 wordt voor de maatschappij afgesloten met een stijging van het aantal passagiers met 6,5 procent, wat neerkomt op 430.000 passagiers.

Air France stond goeddeels stil, de passagiersaantallen namen met 0,3 procent over het geheel slechts een fractie toe. Op de long-haul steeg het aantal passagier 0,5 procent, binnen Europa werden slechts 0,3 procent meer tickets verkocht.

Transavia groeide met 22,7 procent flink, waarbij KLM de situatie met eind maart vorig jaar vergelijkt, toen de basis in München werd geopend. Inmiddels is besloten dat deze basis eind oktober haar deuren weer zal sluiten.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….