Home / Luchtvaart / Ryanair opent aanval op Transavia vanaf Schiphol

Ryanair opent aanval op Transavia vanaf Schiphol

Ryanair opent aanval op Transavia vanaf Schiphol

Ryanair gaat vanaf maart 2017 vliegen op de route tussen Amsterdam en Malaga. Vier keer per week biedt de Ierse prijsvechter vluchten aan naar de Spaanse badplaats. Deze strategische zet van Ryanair lijkt een aanval te zijn op Transavia, dat het aantal vluchten naar Malaga in maart 2017 opvoert naar twintig per week.

Ryanair vloog sinds vorig jaar tussen Schiphol en Dublin. Malaga is de tweede bestemming dus, maar daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. De Ierse maatschappij streeft naar een heel netwerk vanaf Schiphol. De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, was eind vorige maand in Amsterdam om zijn plannen te bespreken met Schiphol.

O’Leary vermeed jarenlang de grote hubs, vanwege de hoge havengelden en koos voor secundaire vliegvelden. Die strategie is inmiddels aangepast, mede omdat het Europese netwerk vanaf kleinere luchthavens voor de maatschappij verzadigd lijkt te zijn en groei moet komen van vluchten vanaf primaire luchthavens.

Rome, Brussel en Lissabon waren de eerste grote airports die Ryanair aandeed. En sinds oktober 2015 voegde de prijsvechter daar de eerste grote Europese hub bij: Schiphol. Sindsdien vliegen de Ieren vier dagelijkse vluchten vanaf Schiphol naar de thuisbasis Dublin. Bij de opening van die route riep O’Leary dat hij graag een basis zou openen op de luchthaven als hij daarvoor gunstige slots kon bemachtigen.

Met de nieuwe strategie opent Ryanair tevens de aanval op home carriers die vanaf de diverse hubs opereren. Vanaf maart 2017 strijkt Ryanair ook neer op Frankfurt, de grootste Duitse luchthaven.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…