Home / Luchtvaart / AirBaltic’s eerste CS300 vlucht gaat naar Amsterdam

AirBaltic’s eerste CS300 vlucht gaat naar Amsterdam

AirBaltic’s eerste CS300 vlucht gaat naar Amsterdam

De luchtvaartmaatschappij airBaltic zet op 14 december als eerste airline de Bombardier CS300 in. Het gloednieuwe toestel wordt dagelijks ingezet voor vluchten tussen Riga (Letland) en Amsterdam.

Martin Gauss, CEO van airBaltic, is verheugd over het nieuwe toestel: “Het is een geweldig vliegtuig, en een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten. We zijn blij te kunnen aankondigen dat deze historische airBaltic vlucht, de eerste commerciële vlucht van een Bombardier CS300, Riga met Amsterdam zal verbinden.”

AirBaltic vliegt twee keer per dag vanuit de Letse hoofdstad Riga naar Schiphol. De ochtendvlucht wordt als vanouds uitgevoerd met een Boeing 737. De Bombardier wordt ingezet voor de avondvlucht die om 18.55 uur vertrekt uit Amsterdam en in twee uur en 25 minuten naar Riga vliegt. Het toestel biedt plaats aan 145 passagiers. Het toestel is voorzien van bredere stoelen, grotere ramen en heeft meer bergruimte voor handbagage.

AirBaltic heeft twintig CS300 toestellen besteld.

 

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…