Home / Luchtvaart / Lufthansa: wifi in A320

Lufthansa: wifi in A320

Lufthansa: wifi in A320

Lufthansa introduceert dit najaar wifi op de A320 vloot die wordt ingezet op korte en middellange afstanden. Vanaf medio 2018 zijn alle A320’s aangepast en kunnen alle passagiers gebruik maken van breedband internet aan boord van dit type vliegtuigen.

De technische dienst van Lufthansa is als eerste mro-bedrijf (maintenance, repair & overhaul) in Europa gecertificeerd door EASA om een zogenoemde Ka-band antenne te installeren op types uit de A320-familie. Op de long haul vloot is negentig procent van de toestellen van Lufthansa uitgerust met internettoegang.

Air France-KLM is bezig om zijn langeafstandsvloot uit te rusten met wifi-connectiviviteit. Na de eerdere test met Wi-Fi aan boord van een Boeing 777-300 heeft KLM met de komst van de Boeing 787 Dreamliner (op dit moment vijf toestellen) Wi-Fi aan boord geïntroduceerd.  Via laptop, tablet en mobiel is het mogelijk te internetten, mailen en andere online diensten te gebruiken. Vanaf 2017 zal KLM de overige longhaul vloot van Wi-Fi voorzien. KLM heeft op dit moment geen plannen om internettoegang te introduceren op de Europa-vloot. Air France heeft wel een pilot met een systeem van Orange op de medium haul.

Wifi aan boord is niet gratis, ook niet in de business class.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…