Home / Luchtvaart / China Southern Airlines en KLM werken tien jaar samen

China Southern Airlines en KLM werken tien jaar samen

China Southern Airlines en KLM werken tien jaar samen

Vandaag vieren KLM en China Southern Airlines het tienjarig bestaan van hun samenwerkingsverband. Tan Wangeng, president-directeur van China Southern Airlines, was in Amsterdam, waar hij president-directeur Pieter Elbers van KLM ontmoette om de succesvolle intensieve samenwerking tussen de maatschappijen te bespreken en te vieren. De samenwerking begon in 2006 met vluchten tussen Amsterdam en Beijing.

“We zijn samen gegroeid, hebben nieuwe routes toegevoegd en werken tegenwoordig samen op talloze niveaus – en dat allemaal met veel succes. De reiziger profiteert hiervan,” vertelt Pieter Elbers, President en CEO van KLM. Sinds de eerste stappen op weg naar de samenwerking in 1996 is het samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven uitgebreid met onder andere codesharing, frequent flyer programma’s en, tien jaar geleden, de invoering van een intensieve samenwerking, waarbij kosten en opbrengsten op de route Amsterdam-Beijing werden gedeeld.

Naarmate de samenwerking verder groeide, werden er nieuwe routes toegevoegd, waaronder Guangzhou-Amsterdam, Chengdu-Amsterdam, Hangzhou-Amsterdam, Xiamen-Amsterdam en Guangzhou-Londen. In maart 2015 kwam Xiamen Airlines, een dochtermaatschappij van China Southern Airlines, het samenwerkingsverband versterken.

Vluchten naar Groot-China
Tegenwoordig verzorgen KLM en China Southern Airlines, met inbegrip van Xiamen Airlines, samen acht rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam en de regio Groot-China, met zestig wekelijkse vluchten. Hiermee is Amsterdam de gateway naar China en Europa en, voor Chinese reizigers, naar de wereld. KLM en China Southern vervoeren samen jaarlijks bijna 900.000 passagiers op hun routes van en naar China.

KLM tekende onlangs een motoronderhoudscontract met Xiamen Airlines. Ook bundelden KLM en China Southern Airlines hun krachten met Chinese en Nederlandse luchtverkeersleiders en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) om kennis uit te wisselen en zo manieren te vinden om vertragingen te verminderen of te voorkomen.

Daarnaast voeren de partijen besprekingen met Air France, waarmee China Southern ook al meer dan vijf jaar nauw samenwerkt, over de mogelijkheid om Air France en de verbinding Parijs-Guangzhou te betrekken in een samenwerkingsverband tussen de vier partijen. Andere mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van Cargo, Engineering & Maintenance en E-Commerce worden volgens de maatschappij nader onderzocht.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…