Home / Luchtvaart / Qatar Airways: langste vlucht

Qatar Airways: langste vlucht

Qatar Airways: langste vlucht

Vanaf de zomer van 2016 vliegt Qatar Airways vanuit Doha naar Auckland, Nieuw-Zeeland, dit is dan de langste vlucht ter wereld. De airline maakte dit bekend tijdens ITB Berlin, de grootste internationale reis- en toerismebeurs van de wereld. Daarnaast introduceert de vliegmaatschappij nog dertien nieuwe bestemmingen.

Vanaf de take-off van de Qatarese thuisbasis Doha zal ’s werelds langste vlucht zestien uur en twintig minuten duren voordat de wielen in Auckland het asfalt weer raken. Vanaf Amsterdam brengt Qatar Airways haar passagiers daarmee in een krappe 25 uur naar de grootste stad van Nieuw-Zeeland. De snelste verbinding vanuit Amsterdam is overigens van Korean Air, die er met een tussenstop in Seoul een uurtje minder lang over doet. Qatar Airways gaat de ultralange vluchten uitvoeren met een Boeing 777-200LR.

De eerste vluchten van de nieuw aangekondigde dienstregeling vertrekken in juli 2016; in de zomer van 2017 zijn alle nieuwe vluchten actief. Qatar richt zich op populaire bestemmingen in Afrika en Europa. In Afrika voegt Qatar Airways Marrakesh (Marokko), Windhoek (Namibië), Douala (Kameroen), Libreville (Gabon), Lusaka (Zambia) en de Seychellen toe aan de dienstregeling. In Azië behalve Auckland ook Chiang Mai en Krabi (Thailand).

Vanaf Hamad International Airport in Doha vliegt Qatar Airways ook nieuwe Europese steden aan: Pisa, Sarajevo, Helsinki, Skopje en Nice. Hamad Airport is twee jaar geleden geopend. Jaarlijks vliegen dertig miljoen passagiers via dit vliegveld. Qatar verwacht dat dit passagiersaantal in 2018 groeit naar vijftig miljoen.

Qatar Airways, onderdeel van de oneworld alliantie, is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen met een van de nieuwste vloten ter wereld. Akbar Al Baker, Group Chief Executive Officer van Qatar Airways, spreekt in een verklaring de verwachting uit dat Qatar met de nieuwe bestemmingen nog beter in staat zal zijn om passagiers aan zich te binden: “Het allerbelangrijkste voor Qatar Airways is het bieden van naadloze en comfortabele vluchten aan onze klanten, zodat we hun voorkeursvliegmaatschappij blijven.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…