Home / Luchtvaart / Qatar Airways: langste vlucht

Qatar Airways: langste vlucht

Qatar Airways: langste vlucht

Vanaf de zomer van 2016 vliegt Qatar Airways vanuit Doha naar Auckland, Nieuw-Zeeland, dit is dan de langste vlucht ter wereld. De airline maakte dit bekend tijdens ITB Berlin, de grootste internationale reis- en toerismebeurs van de wereld. Daarnaast introduceert de vliegmaatschappij nog dertien nieuwe bestemmingen.

Vanaf de take-off van de Qatarese thuisbasis Doha zal ’s werelds langste vlucht zestien uur en twintig minuten duren voordat de wielen in Auckland het asfalt weer raken. Vanaf Amsterdam brengt Qatar Airways haar passagiers daarmee in een krappe 25 uur naar de grootste stad van Nieuw-Zeeland. De snelste verbinding vanuit Amsterdam is overigens van Korean Air, die er met een tussenstop in Seoul een uurtje minder lang over doet. Qatar Airways gaat de ultralange vluchten uitvoeren met een Boeing 777-200LR.

De eerste vluchten van de nieuw aangekondigde dienstregeling vertrekken in juli 2016; in de zomer van 2017 zijn alle nieuwe vluchten actief. Qatar richt zich op populaire bestemmingen in Afrika en Europa. In Afrika voegt Qatar Airways Marrakesh (Marokko), Windhoek (Namibië), Douala (Kameroen), Libreville (Gabon), Lusaka (Zambia) en de Seychellen toe aan de dienstregeling. In Azië behalve Auckland ook Chiang Mai en Krabi (Thailand).

Vanaf Hamad International Airport in Doha vliegt Qatar Airways ook nieuwe Europese steden aan: Pisa, Sarajevo, Helsinki, Skopje en Nice. Hamad Airport is twee jaar geleden geopend. Jaarlijks vliegen dertig miljoen passagiers via dit vliegveld. Qatar verwacht dat dit passagiersaantal in 2018 groeit naar vijftig miljoen.

Qatar Airways, onderdeel van de oneworld alliantie, is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen met een van de nieuwste vloten ter wereld. Akbar Al Baker, Group Chief Executive Officer van Qatar Airways, spreekt in een verklaring de verwachting uit dat Qatar met de nieuwe bestemmingen nog beter in staat zal zijn om passagiers aan zich te binden: “Het allerbelangrijkste voor Qatar Airways is het bieden van naadloze en comfortabele vluchten aan onze klanten, zodat we hun voorkeursvliegmaatschappij blijven.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…