Home / Luchthavens / Zaventem vindt weg omhoog

Zaventem vindt weg omhoog

Zaventem vindt weg omhoog

Brussels Airport (Zaventem) ziet de passagierscijfers elke week stijgen. Deze week benaderden de passagiersaantallen zelfs de cijfers van vorig jaar. In mei heeft de luchthaven bijna twee miljoen passagiers ontvangen. Dat is 8,4% minder dan in mei vorig jaar.

De luchthaven is nog niet terug op het niveau van voor de aanslagen op 22 maart. Opvallend is dat  de daling uitsluitend betrekking heeft op de lokaal opstappende passagiers (-12,8%). Het aantal transferpassagiers is gestegen met 18,1% ten opzichte van mei 2015. Brussels Airport maakt hier uit op dat internationale reizigers het vertrouwen in Brussels Airport als overstapluchthaven hebben behouden. Zowel Brussels Airlines als de lage kostenmaatschappijen registreren in mei weer positieve groeicijfers op Brussels Airport. Het aantal transitpassagiers is door het wegvallen van Jet Airways gedaald met -94,7% in vergelijking met mei vorig jaar.

Het aantal vluchtbewegingen op Brussels Airport is door de beperkte capaciteit voor vertrekkende passagiersvluchten gedaald met 2,5% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…