Home / Luchthavens / Vertrekhal Zaventem weer open

Vertrekhal Zaventem weer open

Vertrekhal Zaventem weer open

Vanaf donderdag 2 juni kunnen alle passagiers op Brussels Airport (Zaventem) weer inchecken in de vertrekhal. Brussels Airport hervat zo, tweeënhalve maand na de aanslagen, de normale operaties in de vertrekhal. De 21 luchtvaartmaatschappijen die hun incheckbalies nog in de tijdelijke constructies hadden, keren terug naar de terminal.

Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waarbij het maximale aantal vertrekkende vluchten opgetrokken is van 22 naar 28 vluchten per uur. In de komende weken kan Brussels Airport haar capaciteit naar 44 vluchten per uur optrekken om de zomerpiek op te vangen. Het passageproces van inchecken tot boarden is voor passagiers inmiddels weer even snel als voor de aanslagen.

Eind vorige week is het Diamantgebouw gedeeltelijk opengegaan, waardoor passagiers vanuit de vertrekhal of aankomsthal weer rechtstreeks naar het busstation kunnen gaan. Transferpassagiers die via de terminal passeren, kunnen de roltrappen tussen het aankomst- naar vertrekniveau weer gebruiken.

De toegang van het treinstation in het Diamantgebouw zal in de loop van juni weer in gebruik genomen worden. Er wordt ook in de terminal verder gewerkt zodat nog meer zones open kunnen gaan voor passagiers.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…