Home / Luchthavens / Zaventem renoveert Sky Hall

Zaventem renoveert Sky Hall

Zaventem renoveert Sky Hall

Brussels Airport (Zaventem) start begin 2017 met een renovatie aan de Sky Hall uit 1958, “een icoon”, zo zegt de luchthaven. De Sky Hall en de bijhorende terminalgebouwen zijn in recordtempo gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958.

De toenmalige infrastructuur voldeed niet om het verwachte aantal bezoekers voor de wereldtentoonstelling gepast te kunnen ontvangen. Tegenwoordig is de hal -ontworpen door de Belgische architecten Brunfaut, Bontinck en Moutschen- een schoolvoorbeeld van de Belgische modernistische architectuur.

“We zijn als luchthaven erg trots om dit iconische gebouw terug in haar oude glorie te herstellen. Het is niet enkel belangrijk voor het Belgische architecturale patrimonium, de Sky Hall staat ook symbool voor het belang van de commerciële burgerluchtvaart in België,” zegt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company.

Door de uitbreidingen van de luchthaven en de enorme toename van het luchtverkeer is het gebouw in onbruik geraakt. Ook een aantal technische aspecten zorgt ervoor dat de Sky Hall  niet meer beantwoordt aan de huidige normen en comforteisen voor een hedendaagse luchthaven. De Sky Hall zal na de renovatie in de luchthaven geïntegreerd worden, welke bestemming de hal dan krijgt is nog niet bekend.

In de eerste fase van de complexe renovatie wordt van de façade onder handen genomen met respect voor het origineel. Deze eerste fase van de renovatie gaat 2,6 miljoen euro kosten.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…