Home / Luchthavens / Zaventem renoveert Sky Hall

Zaventem renoveert Sky Hall

Zaventem renoveert Sky Hall

Brussels Airport (Zaventem) start begin 2017 met een renovatie aan de Sky Hall uit 1958, “een icoon”, zo zegt de luchthaven. De Sky Hall en de bijhorende terminalgebouwen zijn in recordtempo gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958.

De toenmalige infrastructuur voldeed niet om het verwachte aantal bezoekers voor de wereldtentoonstelling gepast te kunnen ontvangen. Tegenwoordig is de hal -ontworpen door de Belgische architecten Brunfaut, Bontinck en Moutschen- een schoolvoorbeeld van de Belgische modernistische architectuur.

“We zijn als luchthaven erg trots om dit iconische gebouw terug in haar oude glorie te herstellen. Het is niet enkel belangrijk voor het Belgische architecturale patrimonium, de Sky Hall staat ook symbool voor het belang van de commerciële burgerluchtvaart in België,” zegt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company.

Door de uitbreidingen van de luchthaven en de enorme toename van het luchtverkeer is het gebouw in onbruik geraakt. Ook een aantal technische aspecten zorgt ervoor dat de Sky Hall  niet meer beantwoordt aan de huidige normen en comforteisen voor een hedendaagse luchthaven. De Sky Hall zal na de renovatie in de luchthaven geïntegreerd worden, welke bestemming de hal dan krijgt is nog niet bekend.

In de eerste fase van de complexe renovatie wordt van de façade onder handen genomen met respect voor het origineel. Deze eerste fase van de renovatie gaat 2,6 miljoen euro kosten.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…