Home / Luchthavens / Zaventem blijft nog achter

Zaventem blijft nog achter

Zaventem blijft nog achter

Brussels Airport (Zaventem) verwerkte in augustus 2,3 miljoen passagiers en ligt daarmee fors onder het aantal in de vergelijkbare maand vorig jaar. De luchthaven is in economische zin duidelijk nog niet hersteld van de aanslagen in maart.

De 2.313.354 passagiers in augustus betekenden een daling van 4,6 procent. Begin dit jaar, vóór de terreuraanslagen in Brussel, rekende Zaventem nog op een behoorlijke groei, maar de hele zomer bleven de vervoerscijfers achter op die van 2015. Ook het vertrek van Jet Airways speelde Zaventem parten. De Indiase carrier verplaatste in maart haar hub naar Schiphol, een besluit dat niets met de aanslagen te maken had.

Het aantal bezoekers aan België is sinds maart scherp gedaald. “Vooral de Amerikanen en Aziaten laten Europa en in het bijzonder België voorlopig links liggen,” zegt de luchthaven in een verklaring.

Home carrier Brussels Airlines doet het intussen wel goed op Zaventem. Brussels Airlines vliegt sinds maart op Toronto en voegt volgend jaar maart Mumbai toe aan het Star Alliance netwerk vanuit Brussels Airport. “Daarmee wordt het wegvallen van Jet Airways in grote mate gecompenseerd,” zegt Brussels Airport.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…