Home / Luchthavens / Zaventem blijft nog achter

Zaventem blijft nog achter

Zaventem blijft nog achter

Brussels Airport (Zaventem) verwerkte in augustus 2,3 miljoen passagiers en ligt daarmee fors onder het aantal in de vergelijkbare maand vorig jaar. De luchthaven is in economische zin duidelijk nog niet hersteld van de aanslagen in maart.

De 2.313.354 passagiers in augustus betekenden een daling van 4,6 procent. Begin dit jaar, vóór de terreuraanslagen in Brussel, rekende Zaventem nog op een behoorlijke groei, maar de hele zomer bleven de vervoerscijfers achter op die van 2015. Ook het vertrek van Jet Airways speelde Zaventem parten. De Indiase carrier verplaatste in maart haar hub naar Schiphol, een besluit dat niets met de aanslagen te maken had.

Het aantal bezoekers aan België is sinds maart scherp gedaald. “Vooral de Amerikanen en Aziaten laten Europa en in het bijzonder België voorlopig links liggen,” zegt de luchthaven in een verklaring.

Home carrier Brussels Airlines doet het intussen wel goed op Zaventem. Brussels Airlines vliegt sinds maart op Toronto en voegt volgend jaar maart Mumbai toe aan het Star Alliance netwerk vanuit Brussels Airport. “Daarmee wordt het wegvallen van Jet Airways in grote mate gecompenseerd,” zegt Brussels Airport.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…