Home / Luchthavens / Zaventem blijft nog achter

Zaventem blijft nog achter

Zaventem blijft nog achter

Brussels Airport (Zaventem) verwerkte in augustus 2,3 miljoen passagiers en ligt daarmee fors onder het aantal in de vergelijkbare maand vorig jaar. De luchthaven is in economische zin duidelijk nog niet hersteld van de aanslagen in maart.

De 2.313.354 passagiers in augustus betekenden een daling van 4,6 procent. Begin dit jaar, vóór de terreuraanslagen in Brussel, rekende Zaventem nog op een behoorlijke groei, maar de hele zomer bleven de vervoerscijfers achter op die van 2015. Ook het vertrek van Jet Airways speelde Zaventem parten. De Indiase carrier verplaatste in maart haar hub naar Schiphol, een besluit dat niets met de aanslagen te maken had.

Het aantal bezoekers aan België is sinds maart scherp gedaald. “Vooral de Amerikanen en Aziaten laten Europa en in het bijzonder België voorlopig links liggen,” zegt de luchthaven in een verklaring.

Home carrier Brussels Airlines doet het intussen wel goed op Zaventem. Brussels Airlines vliegt sinds maart op Toronto en voegt volgend jaar maart Mumbai toe aan het Star Alliance netwerk vanuit Brussels Airport. “Daarmee wordt het wegvallen van Jet Airways in grote mate gecompenseerd,” zegt Brussels Airport.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…