Home / Luchthavens / Zaventem: 7 pct minder pax

Zaventem: 7 pct minder pax

Zaventem: 7 pct minder pax

Het aantal passagiers op Brussels Airport (Zaventem) is in 2016 gedaald met zeven procent en kwam uit op 21,8 miljoen. De luchthaven wijt de teruggang aan de terroristische aanslagen van 22 maart.

Behalve de doden en de schade als gevolg van de bomexplosies, ging Zaventem in maart twaalf dagen dicht. De luchthaven – en Brussel en België in het algemeen – had daarna te kampen met grote imagoschade. De luchthaven spreekt in dit verband over een ‘aanhoudende terreurdreiging.’ Pas na maanden bereikte het verkeer weer de omvang van voorheen.

Zaventem had in 2015 juist een forse groei doorgemaakt en het zag er in de eerste drie maanden naar uit dat daaraan een vervolg zou worden gegeven – tot de

De Belgische luchthaven put hoop uit het feit dat in december 2016 het aantal passagiers 8, 3 procent hoger lag dan in de vergelijkbare maand een jaar eerder. Als deze trend zich doorzet kan Brussels Airport in 2017 weer groeien naar een niveau boven dat van 2015.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…