Home / Luchthavens / Wondolleck uitgezwaaid

Wondolleck uitgezwaaid

Wondolleck uitgezwaaid

Roland Wondolleck, de voormalige directeur van Rotterdam The Hague Airport, is donderdagavond tijdens een receptie op de luchthaven uitgezwaaid.

Een hangaar was speciaal ingericht voor Wondolleck, die 32 jaar aan Rotterdam The Hague Airport was verbonden, waarvan 22 jaar als directeur. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb prees in een toespraak de scheidende topman, vooral voor zijn (gewonnen) strijd om de luchthaven tegen de verdrukking in open te houden.

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw bestond er grote politieke druk om de toen kwakkelende gemeentelijke luchthaven Zestienhoven te sluiten. Wondolleck wist dat te voorkomen en zocht aansluiting van zijn Rotterdam Airport bij de Schiphol Group. Rotterdam The Hague Airport – ‘The Hague’ is in 2010 aan de naam toegevoegd-  is nu een bloeiende luchthaven, met veel zakelijk verkeer. Vorig jaar reisden bijna 1,7 miljoen mensen via de luchthaven, voor het derde jaar op rij een recordaantal.

Per 1 februari 2016 is Ron Louwerse de nieuwe directeur van de Rotterdamse/Haagse airport; Louwerse was hiervoor directeur safety, security & environment van Schiphol.

Wondolleck behoudt nog wel een functie: hij is nu adviseur van de Raad van Bestuur van de Schiphol Group. In een interview met Zakenreis zei Wondolleck onlangs: “In principe sta ik voor alles open. Ik ben niet van plan helemaal niets meer te gaan doen, doodeenvoudig omdat ik mezelf daarvoor te jong vind.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…