Home / Luchthavens / Wondolleck uitgezwaaid

Wondolleck uitgezwaaid

Wondolleck uitgezwaaid

Roland Wondolleck, de voormalige directeur van Rotterdam The Hague Airport, is donderdagavond tijdens een receptie op de luchthaven uitgezwaaid.

Een hangaar was speciaal ingericht voor Wondolleck, die 32 jaar aan Rotterdam The Hague Airport was verbonden, waarvan 22 jaar als directeur. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb prees in een toespraak de scheidende topman, vooral voor zijn (gewonnen) strijd om de luchthaven tegen de verdrukking in open te houden.

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw bestond er grote politieke druk om de toen kwakkelende gemeentelijke luchthaven Zestienhoven te sluiten. Wondolleck wist dat te voorkomen en zocht aansluiting van zijn Rotterdam Airport bij de Schiphol Group. Rotterdam The Hague Airport – ‘The Hague’ is in 2010 aan de naam toegevoegd-  is nu een bloeiende luchthaven, met veel zakelijk verkeer. Vorig jaar reisden bijna 1,7 miljoen mensen via de luchthaven, voor het derde jaar op rij een recordaantal.

Per 1 februari 2016 is Ron Louwerse de nieuwe directeur van de Rotterdamse/Haagse airport; Louwerse was hiervoor directeur safety, security & environment van Schiphol.

Wondolleck behoudt nog wel een functie: hij is nu adviseur van de Raad van Bestuur van de Schiphol Group. In een interview met Zakenreis zei Wondolleck onlangs: “In principe sta ik voor alles open. Ik ben niet van plan helemaal niets meer te gaan doen, doodeenvoudig omdat ik mezelf daarvoor te jong vind.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Een Vlijtig Liesje voor KLM

Een Vlijtig Liesje voor KLM

18/10/2019

KLM heeft haar tweede Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen na een ‘ferry-vlucht’ vanuit de fabriek in Charleston, South Carolina. Het toestel heeft de naam Vlijtig Liesje gekregen. Alle Dreamliners van KLM…

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

17/10/2019

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic. Virgin neemt de felrode bedrijfskleur…

Netwerk IoT op Schiphol

Netwerk IoT op Schiphol

17/10/2019

Schiphol heeft haar eigen netwerk voor Internet of Things-toepassingen volledig uitgerold. Er is  dekking in alle publieke gebieden zoals aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren en op Schiphol Plaza, evenals niet-publieke…

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

16/10/2019

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic. De vergrote…