Home / Luchthavens / VS stopt met ‘naakte’ bodyscanners

VS stopt met ‘naakte’ bodyscanners

VS stopt met ‘naakte’ bodyscanners

De scanners die ‘naakte’ plaatjes van de lichamen van passagiers produceren, worden niet meer gebruikt op luchthavens in de VS. Dit heeft de Transportation Security Administration (TSA) gezegd.

Het Amerikaanse Congres heeft namelijk besloten dat de privacy problemen die samenhangen met het gebruik van de bodyscanners, moeten worden opgelost. Het bedrijf dat de scanners produceert zegt echter dat de gestelde deadline niet kan worden gehaald. Reden voor de TSA om de 174 bodyscanners op dertig Amerikaanse luchthavens uiterlijk in juni weg te halen.

Scanners die op een generiek plaatje van het menselijk lichaam aangeven waar mogelijk een verboden voorwerp is verborgen, worden gehandhaafd. Dit type wordt ook op Schiphol gebruikt.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…