Home / Luchthavens / Volledig op gezichtsherkenning door Heathrow in 2019

Volledig op gezichtsherkenning door Heathrow in 2019

Volledig op gezichtsherkenning door Heathrow in 2019

Luchthaven Heathrow start in de zomer van 2019 een proef waarbij passagiers volledig op biometrische gezichtsherkenning door de luchthaven kunnen; vanaf de check-in tot aan take-off. Volgens de luchthaven wordt de gemiddelde doorgangstijd van vertrekkende passagiers een derde korter.

Door de gezichtsherkenning hoeven passagiers geen boarding cards, boekingsreferentienummers of paspoorten aan diverse medewerkers te laten zien. Volgens de Engelse luchthaven wordt de gezichtsherkenning ingezet bij de check-in, bagage drop, beveiligingscontrole en de gate. Gedurende 2018 zijn de nieuwe diensten al getest en volgens de luchthaven is de feedback enorm positief.

Het project kost 50 miljoen Britse pond (56,88 miljoen euro) en is onderdeel van een grotere investering in het verbeteren van de doorstroom van passagiers. De luchthaven stelt dat als dat klaar is, het wereldwijd de luchthaven met de meeste biometrische toepassingen zal zijn.

Reizigers bereid gegevens te delen
Uit recent onderzoek van IATA bleek dat 64 procent van de reizigers bereid zijn om biometrische gegevens te delen voor een betere reiservaring. Gezichtsherkenning is volgens Heathrow preciezer dan menselijke controles en zorgt daardoor voor een grotere veiligheid.

“Met deze technologie bieden we reizigers een keuze in hoe zij door onze luchthaven gaan. We hebben collega’s bij de hand voor passagiers die hen nodig hebben,” zegt Jonathan Coen, directeur Customer Relations en Service.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Schiphol test Seamless Flow

Schiphol test Seamless Flow

18/02/2019

Schiphol is een nieuwe proef begonnen met de zogenoemde Seamless Flow, boarden via gezichtsherkenning. Na een eerdere test met KLM is nu de beurt aan passagiers van Cathay Pacific om…

Positie Elbers onduidelijk

Positie Elbers onduidelijk

18/02/2019

Over de positie van KLM-topman Pieter Elbers bestaat naar buiten toe nog altijd grote onduidelijkheid. Terwijl La Tribune heeft gemeld dat Elbers’ herbenoeming rond is, zwijgen andere Franse media, evenals…