Home / Luchthavens / Verkeer Schiphol blijft laag

Verkeer Schiphol blijft laag

Verkeer Schiphol blijft laag

Vorige maand reisden 660.000 mensen via Schiphol, een handjevol mensen in vergelijking met de 5,6 miljoen van maart 2019. Het vrachtvervoer steeg wel, met een hoger volume.

Het aantal vluchten van en naar Schiphol daalde in maart 2021 tot 12.220, dat was 69 procent minder dan in dezelfde maand in 2019. Ten opzichte van maart 2020 was het ‘nog maar’ de helft lager.

In maart/april 2020 waren de gevolgen van de corona-pandemie op het vliegverkeer voor het eerst te merken met een enorme daling van de passagiersaantallen. De vergelijking tussen nu en een jaar geleden gaat in zekere zin mank omdat de teruggang minder groot lijkt. Daarom kan 2019 beter als indexjaar worden genomen.

Naar verwachting zal april 2021 veel beter zijn dan april 2020, toen het verkeer vrijwel nul was. Ten opzichte van 2019 blijft de neergang, in aantallen passagiers gemeten, daarentegen rond de 90 procent liggen.

Het vrachtvervoer steeg in maart 2021, ook ten opzichte van 2019: het totale volume nam toe met 6 procent. Schiphol zegt dat de groei van het volledige aantal vrachtvluchten met name richting Noord-Amerika en Latijns-Amerika heeft plaatsgevonden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…