Home / Luchthavens / Verkeer Schiphol al 20 percent lager, verdere daling op komst

Verkeer Schiphol al 20 percent lager, verdere daling op komst

Verkeer Schiphol al 20 percent lager, verdere daling op komst

Het aantal passagiers op Schiphol is de eerste week van maart gedaald met 20 procent. Met het wegvallen van de vluchten naar de Verenigde Staten, vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag, loopt dit percentage op naar 30 procent volgende week.

Schiphol spreekt over ‘een unieke situatie’, waarbij het virus ‘iedereen steeds harder’ raakt. Het bedrijf werkt diverse scenario’s uit, ‘om op verschillende situaties’  voorbereid te zijn. CEO Dick Benschop zegt in een verklaring: “We hebben een verantwoordelijkheid voor Nederland om Schiphol draaiende te houden en verbonden te blijven met de rest van de wereld. Schiphol is onderdeel van de vitale infrastructuur.”

“We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en ademen met de situatie mee. We bereiden ons samen met luchtvaartmaatschappijen, de overheid en partners voor op verdergaande scenario’s. Zoals Schiphol in kleinere omvang. Dat doen we verantwoord, met veel aandacht voor reizigers en medewerkers,” aldus Benschop.

In de nacht van 13 op 14 maart gaat de maatregel van de Amerikaanse president Trump in om alle burgers uit de Schengen zone in Europa te weren. Zoals het nu lijkt mogen vluchten mogen dus nog wel vertrekken uit Europa naar de VS, maar aan boord mogen alleen niet-Europeanen zitten.

De Amerikaanse autoriteiten maken een uitzondering voor de bemanning van Europese vliegtuigen, zegt een woordvoerder van KLM. In de cockpit en de cabine van de Europese carriers zit ook overwegend Europees personeel, maar voor heb wordt een uitzondering gemaakt: ze mogen de VS en an daar overnachten in voorbereiding op de terugvlucht.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…