Home / Luchthavens / Veel vracht Brussels Airport

Veel vracht Brussels Airport

Veel vracht Brussels Airport

Het vrachtvolume op Brussels Airport is in januari gegroeid met 21 procent. De luchthaven profiteert vooral van het vervoer van vaccins vanuit België en slaagt er als een van de weinigen in het wegvallen van de capaciteit van passagiersvliegtuigen op te vangen met full freighters.

Het ‘volvrachtsegment,’ zoals Brussels Airport het noemt, groeide vorige maand 73 procent ten opzichte van januari 2020. Hiermee konden de vrachtvervoerders de teruggang van de bellycapaciteit op passagiersvluchten compenseren – het aantal passagiers daalde in januari met 84 procent. De 21 procent groei in vracht betekent dat Brussels Airport het beter doet dan het gemiddelde in Europa en daarbuiten.

Puurs
Brussels Airport speelt onder meer een belangrijke rol in het vervoer van corona-vaccins. Het Amerikaanse bedrijf Pfizer, de eerste fabrikant die eind 2020 met een vaccin op de markt kwam tegen corona, heeft in Puurs, vlakbij Antwerpen, de grootste Europese productielocatie.

Via Brussels Airport worden de vaccins verspreid. “Het gaat om zendingen via DHL Express en op commerciële vluchten,” zegt de luchthaven. “Brussels Airport heeft, als belangrijkste hub voor de farmaceutische industrie in Europa, haar expertise in het transport van temperatuurgevoelige farmaceutische producten voluit ingezet om geneesmiddelenproducenten zoals Pfizer te kunnen ondersteunen in de verdeling van de vaccins.”

De afgelopen maanden groeide het aantal vluchten met het vaccin van Pfizer steeds. “Er zijn bijna dagelijks vluchten binnen het DHL-netwerk via DHL Express met daarop kleinere zendingen van het COVID-19 vaccin,” aldus de luchthaven. “Daarnaast zijn er ook grotere zendingen op commerciële vluchten, van partners als Singapore Airlines, Qatar Airways, Emirates, El Al, Virgin Atlantic en United Airlines. Vanuit Brussels Airport is het vaccin op meer dan 100 vluchten al naar maar dan 40 bestemmingen verdeeld.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…