Home / Luchthavens / Veel vertraging door vroeg winterweer in VS en Canada

Veel vertraging door vroeg winterweer in VS en Canada

Veel vertraging door vroeg winterweer in VS en Canada

Het vliegverkeer in het noordwesten van de Verenigde Staten en het zuiden van Canada heeft momenteel veel last van extreem en zeer vroeg winterweer, als gevolg van poolwinden die over de Grote Meren waaien.

Op Buffalo/Niagara International Airport, in het noorden van de staat New York, kon woensdag maar de helft van de vluchten doorgang vinden, door zware sneeuwbuien. Op sommige plaatsen in de staat is in 24 uur tijd anderhalve meter sneeuw gevallen.

In Canada, aan de andere kant van de grens, is het in steden als Toronto ook bar en boos. De twee luchthavens van Canada’s grootste stad (5 miljoen inwoners) ondervinden al dagen veel hinder van de sneeuw.

Het grootste probleem voor de luchthavens in het gebied van de Grote Meren lijkt niet het vrijmaken van de start-en landingsbanen te zijn – dat lukt vrij goed. Maar veel luchthavens zijn slecht bereikbaar over land. De sneeuwval is op sommige plaatsen dusdanig groot dat gemeentes het sneeuwvrij maken van wegen tijdelijk hebben gestaakt of tot een minimum hebben beperkt.

De winter is uitzonderlijk vroeg dit jaar. In New York City vroor het woensdag de hele dag en dat is sinds mensenheugenis niet het geval geweest. De vooruitzichten zijn dat het barre weer in de regio nog enige dagen zal aanhouden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…