Home / Luchthavens / Veel vertraging door vroeg winterweer in VS en Canada

Veel vertraging door vroeg winterweer in VS en Canada

Veel vertraging door vroeg winterweer in VS en Canada

Het vliegverkeer in het noordwesten van de Verenigde Staten en het zuiden van Canada heeft momenteel veel last van extreem en zeer vroeg winterweer, als gevolg van poolwinden die over de Grote Meren waaien.

Op Buffalo/Niagara International Airport, in het noorden van de staat New York, kon woensdag maar de helft van de vluchten doorgang vinden, door zware sneeuwbuien. Op sommige plaatsen in de staat is in 24 uur tijd anderhalve meter sneeuw gevallen.

In Canada, aan de andere kant van de grens, is het in steden als Toronto ook bar en boos. De twee luchthavens van Canada’s grootste stad (5 miljoen inwoners) ondervinden al dagen veel hinder van de sneeuw.

Het grootste probleem voor de luchthavens in het gebied van de Grote Meren lijkt niet het vrijmaken van de start-en landingsbanen te zijn – dat lukt vrij goed. Maar veel luchthavens zijn slecht bereikbaar over land. De sneeuwval is op sommige plaatsen dusdanig groot dat gemeentes het sneeuwvrij maken van wegen tijdelijk hebben gestaakt of tot een minimum hebben beperkt.

De winter is uitzonderlijk vroeg dit jaar. In New York City vroor het woensdag de hele dag en dat is sinds mensenheugenis niet het geval geweest. De vooruitzichten zijn dat het barre weer in de regio nog enige dagen zal aanhouden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…