Home / Luchthavens / Vanaf 3 juni korter op vertrek boarden bij KLM

Vanaf 3 juni korter op vertrek boarden bij KLM

Vanaf 3 juni korter op vertrek boarden bij KLM

KLM-passagiers kunnen vanaf 3 juni later boarden voor de vluchten die vertrekken vanaf Schiphol, omdat er bij de gates geen beveiligingscontrole meer plaatsvindt. Daardoor gaat het hele proces sneller. Ook komen er bij alle gates aparte SkyPriority-lanes, waar dat nu maar bij enkele gates het geval is. Dat heeft KLM aan Zakenreis laten weten.

De wijzigingen kunnen worden doorgevoerd dankzij de overgang van Schiphol op een centraal security-systeem in de nacht van 2 op 3 juni. De glazen ‘hokjes’ bij de gates zullen vanaf die datum geleidelijk plaats maken voor een wachtgebied met meer zitgelegenheid en meer comfort voor de passagiers, zo stelt KLM in het vooruitzicht.

De centrale security-filters komen boven de vertrekhallen 2 en 3 en krijgen dezelfde uitstraling als bij vertrekhal 1, waar de centrale security al enkele maanden geleden is ingevoerd. Er komen bij de gates nieuwe servicebalies, dichter bij de gatedeur. “Voor een snellere doorstroming,” aldus KLM.

Passagiers waarvan iets nog niet in orde is met de boarding pass, worden doorgestuurd naar een servicelane langs de balie. “Daarna hoeft de passagier niet terug in de rij, maar kan direct boarden.” Doordat de beveiligingscheck bij de gates komt te vervallen, krijgen de gates een open structuur. “Dat scheelt tijd en biedt meer vrijheid.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…