Home / Luchthavens / Taxi op een Zwitserse airport verreweg het duurst in Europa

Taxi op een Zwitserse airport verreweg het duurst in Europa

Taxi op een Zwitserse airport verreweg het duurst in Europa

Het taxivervoer rond Europese luchthavens is per kilometer verreweg het duurst in Zwitserland. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse inventarisatie van Vliegveldinfo en AirMundo. Zo ligt het tarief in Genève op ruim het dubbele van dat in Amsterdam.

De twee sites, gericht op Europese luchthavens, zetten de taxitarieven op een rij voor een rit per taxi vanaf de grootste luchthavens naar het centrum van de vestigingsstad. Het onderzoek richtte zich op taxi’s met een meter, niet vervoer dat van te voren werd geboekt en waarbij in veel landen korting kan worden bedongen.

In absolute bedragen vormen twee luchthavens bij Milaan: Bergamo en Malpensa en drie Londense luchthavens (Stansted, Luton, Gatwick) de top vijf van duurste airports, met tarieven rond de honderd euro per rit. Maar deze luchthavens liggen ver weg van de stadscentra (vijftig kilometer of meer), waardoor de rekening hoog oploopt.

Prijsvechters
Het rapport wijst erop dat de Milaan Bergamo, Londen Stansted en Londen Luton voornamelijk worden gebruikt door low cost airlines. “Juist op deze vliegvelden zijn taxi’s het duurst. Reizigers die zich laten leiden door alleen de prijzen van vliegtickets komen bedrogen uit. De kans is groot dat een taxirit naar het hotel in het centrum meer geld kost dan het vliegticket. Vooraf een taxi boeken is een manier om in Londen iets voordeliger per taxi te reizen.”

Als we kijken naar de taxiprijs per kilometer dan staan Genève (6 euro per km) en Zürich (5,25/ km euro) stijf bovenaan. Alleen Nice (4,57/ km euro) en Kopenhagen (4 euro/ km) komen in de buurt. Schiphol is een middenmoter met 2,65 euro per kilometer.

Kiev
De goedkoopste taxi’s zijn te vinden in Turkije, Rusland en Oost-Europa. In Kiev (Oekraïne) kost een taxi van of naar de luchthaven 0,46 euro per kilometer, op Turkse airports schommelt het tarief rond de 0,50 euro.

Vliegveldinfo en AirMundo zeggen dat in Europa de gemiddelde prijs voor een taxi van de luchthaven naar het stadscentrum veertig euro is, voor een taxirit van gemiddeld 34 minuten. De afgelopen zes maanden zijn de tarieven vrijwel overal onveranderd gebleven, behalve in Istanbul, waar de prijzen zijn gestegen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Een Vlijtig Liesje voor KLM

Een Vlijtig Liesje voor KLM

18/10/2019

KLM heeft haar tweede Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen na een ‘ferry-vlucht’ vanuit de fabriek in Charleston, South Carolina. Het toestel heeft de naam Vlijtig Liesje gekregen. Alle Dreamliners van KLM…

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

17/10/2019

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic. Virgin neemt de felrode bedrijfskleur…

Netwerk IoT op Schiphol

Netwerk IoT op Schiphol

17/10/2019

Schiphol heeft haar eigen netwerk voor Internet of Things-toepassingen volledig uitgerold. Er is  dekking in alle publieke gebieden zoals aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren en op Schiphol Plaza, evenals niet-publieke…

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

16/10/2019

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic. De vergrote…