Home / Luchthavens / Steeds meer vluchten vanaf Brussels Airport

Steeds meer vluchten vanaf Brussels Airport

Steeds meer vluchten vanaf Brussels Airport

Heel wat luchtvaartmaatschappijen vliegen inmiddels weer op Brussels Airport. Per dag kunnen ongeveer 225 vertrekkende en 225 aankomende vluchten plaatsvinden. Dit komt neer op achthonderd vertrekkende passagiers per uur in de tijdelijke check-in infrastructuur.

“De terugkeer van veel grote internationale vliegmaatschappijen op Brussels Airport is een belangrijk signaal. Het toont aan dat ze vertrouwen blijven hebben in Brussels Airport. Als luchthaven zullen we er alles aan doen om dit vertrouwen te behouden en hen zo snel mogelijk bijkomende capaciteit te geven, dit in samenspraak met de bevoegde instanties. Daarbij moeten we ook rekening houden met het oorspronkelijke vluchtschema zodat de maatschappijen de vluchten zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Dankzij een goede spreiding van de vluchten over het aantal beschikbare vlieguren is een vluchtschema opgesteld dat rekening houdt met de maximale incheckcapaciteit van 800 vertrekkende passagiers per uur. Dit komt overeen met ongeveer 15.000 vertrekkende passagiers per dag. Rekening houdend met de bezettingsgraad van de vluchten gaat het om 225 vertrekkende vluchten per dag tegenover de bijna 350 vluchten die normaal gesproken zouden vertrekken op een gemiddelde dag in april.

KLM vliegt inmiddels weer twee keer per dag op Brussel. Voor de aanslagen op de luchtvaart vloog KLM vijf keer per dag van en naar de Europese hoofdstad.

Brussels Airport bekijkt in samenspraak met de bevoegde instanties hoe de huidige capaciteit zo snel mogelijk kan worden verhoogd.

Voor aankomende passagiers en transferpassagiers is de situatie op de luchthaven weer normaal. Zowel pier A als Pier B zijn inmiddels weer in gebruik, inclusief de winkels en restaurants. De parkeergarages zijn toegankelijk en het openbaar vervoer naar en van de luchthaven vindt weer als vanouds plaats. Het Sheraton hotel ontvangt ook weer gasten.

De luchthaven raadt passagiers nog steeds aan om specifieke vluchtinformatie op te vragen bij de luchtvaartmaatschappij en de website van Brussels Airport te raadplegen voor de meest recente informatie, voordat men naar de luchthaven afreist.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
AmEx GBT naar de beurs

AmEx GBT naar de beurs

08/12/2021

American Express Global Business Travel (GBT) gaat samen met een speciaal vehikel naar de beurs, als aparte entiteit. De geschatte waarde van deze Initial Public Offering ligt rond de 5,3…

Wat doen we met Schiphol?

Wat doen we met Schiphol?

08/12/2021

Het demissionaire kabinet zit in zijn maag met Schiphol. Adviseurs hebben erop gewezen dat de luchthaven niet voldoet aan de milieunormen en fors zou moeten krimpen. De NOS meldt dat…

EASA: bliksemgevaar A350

EASA: bliksemgevaar A350

07/12/2021

EASA waarschuwt dat bliksemafleiders op de A350 mogelijk niet goed werken, waardoor het composiet-toestel bij een inslag gevaar kan lopen. Het is niet het enige probleem van het type: ook…

Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…