Home / Luchthavens / Steeds meer passagiers via Nederlandse luchthavens

Steeds meer passagiers via Nederlandse luchthavens

Steeds meer passagiers via Nederlandse luchthavens

In 2013 reisden meer dan 58 miljoen passagiers via de Nederlandse luchthavens. In 2009 lag dit aantal op 46 miljoen. De forse toename van het aantal passagiers resulteerde in een omzetstijging van de luchthavens, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het vrachtvervoer vertoonde vanaf 2010 aanvankelijk een dalende lijn. Het transport had veel te lijden onder de economische crisis. In 2013 klom het vrachtvervoer uit het dal. In het vierde kwartaal lag het vervoerd gewicht weer op het hetzelfde niveau als in het laatste kwartaal van 2010.

Bijna de helft van de 1,6 miljard euro die de Nederlandse luchthavens in 2013 heeft omgezet, is gerelateerd aan start- en landingsgelden. Naast het exploiteren van luchthavens en de afhandeling van passagiers en bagage, verkrijgen luchthavens ook opbrengsten uit het begeleiden van het luchtverkeer, parkeergelden en het verhuren van bedrijfs- en winkelruimtes.

StaCBSluchthavens

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…