Home / Luchthavens / Steeds meer luchthavens bieden gratis wifi

Steeds meer luchthavens bieden gratis wifi

Steeds meer luchthavens bieden gratis wifi

Op bijna driekwart (72 procent) van de Europese luchthavens kunnen reizigers gratis gebruikmaken van wifi. Negentien procent van de vliegvelden in Europa biedt draadloos internet tegen betaling. Op 9 procent van de vliegvelden kunnen reizigers helemaal geen wifi gebruiken. Dit meldt Vliegveldinfo.nl.

Vliegveldinfo.nl onderzocht het internetaanbod op 244 luchthavens in 45 Europese landen. De conclusie is duidelijk. Moderne reizigers willen altijd en overal ‘connected’ zijn. Steeds meer vliegvelden voldoen aan deze eis.

In Nederland bieden vier van de vijf vliegvelden gratis internet. Alleen op Groningen Airport Eelde moeten reizigers betalen. Buurlanden Duitsland en België presteren minder sterk. In Duitsland is wifi op slechts de helft van de vliegvelden gratis. Düsseldorf Airport, populair onder Nederlandse reizigers, biedt sinds kort een half uur gratis internet. Het grootste vliegveld van België (Zaventem) 30 minuten. De Belgische luchthavens Antwerp, Charleroi en Luik stellen teleur.

Noord-Europa als voorbeeld
Luchthavens in Noord-Europa voldoen het best aan de eisen van moderne reizigers. Net als in Nederland beschikken ook bijna alle vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland over gratis draadloos internet. Van de 33 vliegvelden in het noorden van Europa (Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden) bieden er dertig gratis wifi aan. Keflavik Airport bij Reykjavik, het grootste vliegveld van IJsland, is een van de drie uitzonderingen.

Beperkt of helemaal niet
Van de vijf grote landen in Europa blijven Frankrijk en Italië, net als Duitsland, voorlopig achter op Noord-Europa. In Spanje bieden alle vliegvelden gratis wifi, zij het in alle gevallen slechts een kwartier lang. In buurland Portugal kunnen reizigers een half uur gratis internetten. Armenië, Bosnië en Herzegovina, IJsland, Turkije en Wit-Rusland zijn de enige Europese landen waar gratis internetten op het vliegveld helemaal niet mogelijk is.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…