Home / Luchthavens / Schoonmakers New York staken om ebola

Schoonmakers New York staken om ebola

Schoonmakers New York staken om ebola

Honderden schoonmakers op JFK International Airport en LaGuardia Airport van New York hebben donderdag het werk neergelegd omdat ze vinden niet genoeg te worden beschermd tegen ebola.

Het personeel zegt in normale omstandigheden al elke dag te maken te krijgen met het opruimen van bloed, braaksel en andere lichaamsstoffen evenals injectienaalden op de terminals. Maar nu het ebolavirus aantoonbaar is ‘aangekomen’ in de Verenigde Staten – woensdag stierf in Texas een patiënt aan de gevolgen van ebola, opgelopen in West-Afrika – vinden de schoonmakers dat er betere voorzorgsmaatregelen voor hen moeten worden genomen, zoals beschermende kledij. Ze gaven in demonstraties op de luchthavens donderdag uiting aan hun ongenoegen.

De Amerikaanse autoriteiten hebben gisteren opdracht gegeven reizigers uit West-Afrika na aankomst te screenen op de aanwezigheid van het ebola-virus. De screening heeft alleen plaats op JFK, Newark, Washington Dulles, Atlanta en Chicago O’Hare. Op deze vijf luchthavens komt 95 procent van de vluchten uit West-Afrika aan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…